Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Dweilorkest van Concordia gouden formule.

Wie zijn nu die Blaauwbloezen.... Het dweilorkest van de fanfare van Concordia wordt een steeds bekender gezicht in ons dorp en de provincie. Dweilorkest De Blaauwbloezen is sinds 2011 actief en blijkt een gouden formule.

De groep muzikanten heeft al diverse optredens binnen en buiten de provincie op haar naam staan. Zo speelden ze meerdere malen bij RTV Noord bij "het leukste dorp van Groningen" en "Slag om Noord". We zijn een groep die met een wisselende bezetting speelt, met voornamelijk leden uit het fanfareorkest van Concordia legt coördinator Harmen Lijnema uit.

25042015Blauwbloezen-1


Naast de vlotte muziek is een groot voordeel dat de groep flexibel inzetbaar is en met minder mensen kan optreden. Wanneer je met een fanfare wilt marcheren heb je al snel tussen de 25 en 30 mensen nodig. Deze bezetting kunnen wij niet meer garanderen. Op bijzondere feestdagen zijn er niet genoeg muzikanten beschikbaar. Met de inzet van het dweilorkest kan de fanfare van Concordia de dorpsactiviteiten blijven voorzien van muzikale klanken. Zo speelde de Blaauwbloezen afgelopen vrijdag bij de opening van de Hamsterborg in Middelstum (voorheen Fraamborg). Afgelopen zaterdagmiddag hebben ze zelfs op de Vismarkt en Waagplein in Groningen gespeeld, op uitnodiging van het Smartlappenkoor EELSK.

25042015Blauwbloezen-2


Op Koningsdag zal de malletband een mars door het dorp verzorgen in het dorp. De fanfare zal middels de Blaauwbloezen het publiek bij Vita Nova alvast verwelkomen met muziek. Voor het eerst zullen hierbij enkele jeugdleden van de fanfare meespelen. Het is belangrijk dat zij ook alvast leren op te treden voor publiek. Het dweilorkest geeft deze kans om ongedwongen eens te proeven aan al deze nieuwe ervaringen. Voor en na de aubade zal Concordia nog wat muziek ten gehore brengen.

Bron: Blaauwbloezen Middelstum (25 april 2015) foto toestel Anneke H/Eelsk