Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Expositie in het Koetshuis van Ewsum.
13 mei t/m 28 juni 2015

Ton Stoltenkamp, Ans van Genderen, Theo Onnes, Yvon Tomasini (schilderijen) Bastiaan de Groot en Hans Mooi (beelden)

'Mens' Zes kunstenaars van de tekengroep T2 uit Groningen benaderen de 'Mens' ieder vanuit hun eigen discipline, gedachte en stijl. De tekengroep T2 bestaat ruim 15 jaar. In steeds wisselende samenstelling komen ze wekelijks bij elkaar om model te tekenen.

25042015Groepsexpo-2015-collage

Bij Ans van Genderen is het de mens die overvraagd en waar de natuur terug slaat. Theo Onnes raakt geïnspireerd door het op het eerste oog zo gewone dagelijkse leven van de mensen om hem heen. Hij is vooral bekend geworden door zijn schilderijen van koeien en geiten maar wie meer werk van Theo Onnes bekijkt, ontdekt een wereld waarin ook landschappen en mensen een grote rol spelen .

De menselijke figuren en portretten van Ton Stoltenkamp zijn af als het zowel emotioneel als rationeel zijn verhaal is en als het geen al te eenduidige betekenis heeft. Hij is een constructivist, die zorgvuldig wikt en weegt over compositie en kleurgebruik.

Yvon Tomasini verteld verhalen over mensen, over hun verleden of toekomst in acrylverf op doek, hout of papier, waarbij zij graag iets te raden overlaat aan de kijker. Behalve acrylverf wordt gebruikt zij in haar werk gevonden stukken roest, koperblad en metaal.

Naast schilderijen zijn er ook beelden te zien van twee beeldhouwers. Bastiaan de Groot werkt met verschillende steensoorten, zoals graniet en marmer. Zijn stijl is zowel abstract als figuratief. Hij maakt monumentale maar gevoelige mensbeelden. Hans Mooi is gefascineerd door het proces van de worsteling met een ruwe steen naar een vorm, een vorm die steeds weer een verrassing is. De steen geeft zich maar langzaam gewonnen.

De beelden staan deels in de tuin op het borgterrein.

De opening is zondag 17 mei om 16:00 uur, met muziek en een drankje.

Koetshuis Ewsum, Oosterburen 1, Middelstum

Openingstijden wo. t/m zo. 13.00 -16.00 uur

Info: www.beetkebenieuwd.nl, tel. 0595 551829

Op facebook: https://www.facebook.com/beetkebeniewd 

25042015Tekengroep

www.tonstoltenkamp.nl 

www.ansvangenderen.nl 

www.theoonnes.nl 

www.bastiaandegroot.nl 

www.hansmooi-beelden-woorden.nl

Bron: Stichting Beetke Benieuwd (25 april 2015)