Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

NAM ontkent hoofdconclusie rapport

Onderzoekraad voor de Veiligheid.

De NAM deed het goed, de NAM doet het goed en de NAM weet het beter, dat is de leidraad van een zes pagina's grote NAM verklaring over het rapport van de OVV. In de pers wordt door de NAM geframed dat de NAM excuses heeft gemaakt.

23042015Rapport-OVV-NAM-1

Goed werk van de afdeling Public Relations van de NAM! De NAM maakt immers excuus is het algemene beeld. Excuus voor het feit dat er aardbevingen zijn ontstaan. De NAM ontkent echter de hoofdconclusie van het rapport: de veiligheid van de burgers heeft geen prioriteit gehad. Terwijl ze voor dit feit excuses hadden moeten maken. En het schrijnende is, dat er in deze dus nog niets veranderd is bij de NAM.

23042015Rapport-OVV-NAM-2

Maar de NAM wil wel de communicatie verbeteren. Nog meer of andere pogingen om recht te praten wat krom is? Gaat niet lukken! Het moet namelijk inhoudelijk beter! De GBB wil de NAM wel enige ideetjes aan de hand doen. Te beginnen met: NAM erken royaal de rechten van degenen die schade hebben, Nam erken royaal dat ook fundamenten mijnbouwschade kunnen hebben, NAM erken royaal dat ook verzakkingen door mijnbouw kunnen ontstaan, NAM regel een geloofwaardige uitkoopregeling, NAM begin nu eens eindelijk het waardeverlies bij verkoop geloofwaardig te compenseren en NAM hou op om bij sloop en daaruit volgende nieuwbouw burgers financieel klem te zetten!

Als dat gebeurd is, dan wordt daarna de communicatie inhoudelijk vanzelf beter!

Bron: Groninger Bodem Beweging (23 april 2015) foto toestel Archief