Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Klimaatgroep°Stars  neemt voorschot op kampioenschap.

Klimaatgroep°Stars was afgelopen zaterdag ongenaakbaar in Hilversum. De focus in Hilversum was zelfs zo goed dat Colin Rengers zich geen zorgen hoefde te maken en zich rustig kon concentreren tijdens zijn stage met het Nederlands juniorenteam in Frankrijk. Tan Anran, Jan Tammenga en Henk Jan Wils namen de honneurs waar en in een mum van tijd werden de Hilversummers met 10-0 opzij gezet.

Jan Tammenga in actie tegen Hilversum

Het team van coach Gert Stulp dat zo graag kampioen van de 1e divisie wil worden kende het belang van deze wedstrijd maar al te goed. Concurrent Salamanders uit Wateringen stond voor aanvang van het duel in Hilversum drie punten voor op Klimaatgroep°Stars maar Klimaatgroep°Stars had nog een wedstrijd tegoed en dat was het duel afgelopen zaterdag in en tegen Hilversum. Na de 3-0 voorspong in de wedstrijd zou ieder opvolgende punt en voorsprong op de ranglijst opleveren op concurrent Salamanders en die kans grepen de Middelstummers met beide handen aan.

Door deze eclatante 10-0 zege lijkt de thuiswedstrijd van volgende week tegen Salamander een formaliteit. De mannen uit Wateringen moeten met 9-1 winnen in Middelstum wil me zich kunnen laten kronen tot kampioen in de landelijke 1e divisie van het tafeltennis. Uiteraard zal Klimaatgroep°Stars dit niet toestaan en zullen trainer/coach Anne Vlieg en coach Gert Stulp er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de benodigde punten en het zo felbegeerde kampioenschap volgende week in Middelstum worden behaald. Uiteraard bij dezen de oproep aan alle supporters om Klimaatgroep°Stars in deze kampioensstrijd aanstaande zaterdag 25 april in Middelstum voluit te ondersteunen! Voorzitter Jan Boerma heeft inmiddels kunnen oefenen met het uitreiken van de bloemen want het 7e seniorenteam het 1e jeugdteam van Midstars werden dit weekend al kampioen.

Eerstvolgende thuiswedstrijd: Kampioenswedstrijd Klimaatgroep°Stars - Salamanders uit Wateringen zaterdag 25 april 2015 in Middelstum aanvang 16.00 uur.

Zaterdag 9 mei 2015 speelt Klimaatgroep°Stars in de kwartfinale van de Inter Cup thuis tegen Charenton uit Frankrijk.


Klimaatgroep°Stars 2 speelt gelijk en verliest binnen een etmaal.

Klimaatgroep°Stars 2 kent een zeer wisselvallig seizoen. Ondanks het feit dat het team uit 4 spelers bestaat lukte het deze competitie niet om met een volwaardig team aan de start te verschijnen. Helaas morste het team daarom veel punten in deze competitie en is degradatie onafwendbaar.

20042015JanThewsKlimaatgroep Stars-2

Zowel in de inhaalwedstrijd tegen Entac afgelopen vrijdag in Enschede en de uitwedstrijd afgelopen zaterdag in Hoorn tegen Disnierats werden gespeeld met een invaller. Zo mocht wedstrijdsecretaris Johan de Hek tegen Entac op tweede divisie niveau acteren en Richard Roossien inmiddels standaard invaller bij Klimaatgroep°Stars 2 beproefde zijn geluk in Hoorn. Beide invallers bleven met lege handen achter en Jan Thews, Thomas Kuijer en Bahram Gerami zorgden in beide wedstrijden voor de punten. Vooral de hattrick van Jan Thews in Enschede was knap. Uitslagen Entac - Klimaatgroep°Stars 2 (5-5) en Disnierats - Klimaatgroep°Stars 2 (8-2).

Eerstvolgende en laatste thuiswedstrijd van het seizoen: Klimaatgroep°Stars 2 - Hercules uit Ter Borg zaterdag 25 april 2015 in Middelstum aanvang 16.00 uur.


Dames Klimaatgroep°Stars delen de punten met Trias in Twello

Zaterdag 18 april stond voor de dames van Klimaatgroep°Stars de laatste uitwedstrijd gepland. De dames konden lekker ontspannen gaan spelen, aangezien de eerste plaats niet meer gehaald kon worden. Eenmaal aangekomen in Twello bleek niets minder waar.

20042015ElineGrasKlimaatgroepstarsdames

De ontspanning was ver te zoeken en het leek meer op mentale oorlogsvoering dan op een wedstrijd tafeltennis. Gelukkig wisten Anine Stegeman, Yvette Gombert en Eline Gras alle drie de eerste wedstrijd naar binnen te slepen. De dubbel werd helaas net door de dames uit Twello gewonnen. Vervolgens was het de beurt aan Gras. In deze spannende 5 games raakte Gras geïntimeerd door het mentale "spel" aan de zijkant en doordat de tegenstander het nodig vond om een aantal keer heel hard met haar hand op tafel te slaan. Gras, die al een tijdje niet lekker in haar vel zit, verloor hierdoor haar concentratie. Trillend achter de tafel ging het punt met 14-12 naar de tegenstander.

Daarna was Stegeman aan de beurt. Stegeman had veel spanning opgebouwd door de eerdere wedstrijd van Gras. Gelukkig wist zij dit positief om te zetten in een overwinning! Ook Gombert wist de rust compleet te bewaren en zich helemaal af te sluiten van wat er om haar heen gebeurde. Zij haalde nog een punt binnen voor Klimaatgroep°Stars.

Nu was het weer de beurt aan Gras, welke met veel tegenzin naar de tafel ging. Uiteindelijk kwamen er weer 5 games en heeft Gras het punt weggegeven. Ook Stegeman en Gombert wisten hun laatste wedstrijd niet te pakken. Stegeman was de motivatie verloren en Gombert verloor de wedstrijd in de vijfde game. De eindstand werd een, gezien de omstandigheden, nette 5-5.

Eerstvolgende en laatste thuiswedstrijd van het seizoen: Dames Klimaatgroep°Stars - GTTC uit Groningen zaterdag 25 april 2015 in Middelstum aanvang 18.00 uur.

Bron: TTV Midstars (20 april 2015) foto toestel Archief