Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

B-ensemble malletband Concordia Nederlands Kampioen.

Afgelopen zaterdag vond in Barneveld de 2e editie van de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen plaats. Er werd in 3 klassen, te weten basis-, midden- en topklasse, gestreden om de titel 'Open Nederlands Slagwerk Kampioen 2015'. Voor iedere klasse is een nieuwe compositie voor melodische slagwerkensembles geschreven die door elk van de deelnemers in de betreffende klasse werd uitgevoerd.

17042015ConcordiaKampioen-nieuw

Er werd blind gejureerd. Vlak voor aanvang van het programma werd de volgorde van optreden geloot. De jury zat achter een groot doek en zag zodoende niet welke band er op het podium stond. Een hele pure vorm van competitie. Allemaal hetzelfde stuk en een onbevooroordeelde jury. In de basisklasse werd het werk Liberty gespeeld, een compositie van Henk Smit. De inspiratie van dit werk vond Henk Smit in de eeuwig durende strijd om vrijheid. Het deelnemersveld in de basisklasse bestond uit 6 bands uit geheel Nederland. Na loting bleek Concordia als 3e in haar klasse aan de beurt te zijn.

Met een gezonde spanning, gekleed in de mooie nieuwe blouses mede mogelijk gemaakt door Klimaatgroep Holland, stond het ensemble geconcentreerd op het podium. Er werd een puik stukje muziek afgeleverd. Op de site van het ONSK kunnen wij lezen dat het jeugdige ensemble van Concordia de meeste indruk maakte op de jury. Dit werd beloond met het hoogst aantal punten (88) in hun klasse en de titel Open Nederlands Slagwerk Kampioen 2015 in de basisklasse.

De muziekvereniging Concordia is trots op de band en dirigent Richard Gerringa. De band bestaat voor het merendeel uit jeugdige spelers die opgeleid zijn door de eigen dirigent. Het B-ensemble is een hele mooie basis van waaruit de spelers doorgroeien naar de "grote" band. Het behalen van het Kampioenschap is met recht een felicitatie waard. Op weg naar het kampioenschap is er hard gestudeerd en ook een studieweekend (mede mogelijk gemaakt door de firma Robbe en Total Ship Supply) georganiseerd. Alles is uit de kast getrokken en dat bracht de groep tot dit mooie resultaat.

Bron: Concordia Middelstum (17 april 2015) foto toestel Jannes Klaassen