Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Supporter van schoon.

De nationale schoonmaakdag was zaterdag 28 maart. De weersvoorspelling was niet geweldig voor deze dag , maar deze morgen scheen de zon uitnodigend en was het goed toeven in de natuur. Om 9.30 uur zat een grote groep supporters van schoon op 't Houkje aan de koffie.

15042015SupportervanSchoon-8


Het begint steeds meer te leven dat willen we gezond leven en genieten van de natuur, we het met z'n allen moeten doen. De beide schaatsclubs, de Witte dobber en anderen waren goed vertegenwoordigd .
Om 10.00 uur gingen groepjes verschillende kanten uit om in het dorp de grachten, sloten
enz. schoon te maken.

Bert en Gaby gingen zelfs op de fiets buiten het dorp de invalswegen schoon maken. Wethouder Schollema was deze morgen ook van de partij. Hij ging met een bootje mee door het Boterdiep om de rietkragen en de walkanten zwerfvuil vrij te maken. Bovendien heeft hij mooie foto's gemaakt van ons mooie Middelstum getuige de foto van het nieuwe hoogholtje.

Om 12.00 uur kwam iedereen voldaan naar het haventje bij "In de Valk" om te genieten
van een lekker biertje en heerlijke snert verzorgd door de Witte Dobber. Zie de foto's.

Door de acties van de schooljeugd op vrijdag en de vrijwilligers van zaterdag zag het dorp er piekfijn uit. Stichting Dorpsbelangen wil de schooljeugd, de gemeente, de beide schaatsclubs, de Witte Dobber en de andere vrijwilligers heel hartelijk bedanken.

Dit jaar was er al minder zwerfvuil dan het jaar daarvoor. Kunnen we zoveel mogelijk mensen verleiden elke dag minstens één stuk zwerfvuil, een zogenaamde #zwerfie, op te ruimen? Dan is en blijft ons mooi toeristisch dorp schoon.

Klik voor een fotoverslag HIER

Bron & foto's:  Dorpsbelangen Middelstum (15 april 2015)