Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Middelstum viert feest.
Sunsation is in volle gang.

Het was zaterdagavond 11 april een drukte van belang in het dorp. Lange rijen fietsers reden richting feesttent. Vrolijke jongelui op weg naar de avond waar ze al zo lang naar hadden uitgekeken.

12042015Sunsation-1

Maar ook "jongelui" van ver boven de dertig (zie foto hieronder) togen richting Ewsum om een avond heerlijk te dansen en te swingen. Veel jongens en meisjes werden snel even door pa of moe ( die vroeger waarschijnlijk zelf ook op Sunsation te vinden zijn geweest) per auto gebracht. Bij de brug werden ze afgezet. "Voorzichtig zijn hoor...en om 1 uur sta je hier weer op de brug" roept een vader zijn dochter nog na. 't meisje hoort niets, met haar entreekaart in de hand heeft ze alleen nog aandacht voor de tent en haar vriendin. Pa schut zijn hoofd en met een lach op zijn gezicht rijdt hij weer richting Kantens.

12042015Sunsation-3

De verkeersregelaars hebben het nog niet heel druk en genieten volop wat er om hun heen gebeurt. "Ze komen mooi verdeeld binnen en er staat nu nog geen lange rijen zoals vorig jaar" wordt ons vertelt. Janco staat op scherp: Als een auto even te ver doorrijdt om te draaien rent hij er gelijk op af om ze terug te sturen. Hier staat een verkeersregelaar (met jaren ervaring) waar niet mee te spoten valt.

12042015Sunsation-4

Twee meisjes in dunne shirtjes met een flesje sportdrank in de hand staan wat te bibberen van de kou. "Ik laat mijn jas toch in mijn fietstas en lever hem niet in bij de garderobe" zegt het ene meisje..."want dat vind ik zonde van mijn muntje" Rillend en giebelend lopen naar de prachtig verlichte feestent.

12042015Sunsation-2

Meer nieuws over het programma is te vinden op de site van Sunsation.

Bron: Team Middelstum-info (12 april 2015) foto toestel Jannes Klaassen