Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Professionele hulp voor vrijwilligers begraafplaats.

Een aantal vrijwilligers waren deze week alweer actief op de begraafplaats, deze keer wel met een hele speciale reden, het demonteren van de hekken en het slopen van het metselwerk van de entree aan de Delleweg.

Hekken  1

Dat niet alles van een leien dakje gaat dat is wel gebleken tijdens deze klus, de stenen zuilen zaten bijzonder goed verankerd aan het fundament en waren ook nog eens volgestort met beton.
Met de welwillende hulp van de gemeente kon na een paar uur zwoegen het puin worden afgevoerd en kon worden begonnen met het uitgraven van het oude fundament.

Hekken  5

Ook hier bleek al snel dat aardewerk paardewerk is, de schop wilde maar amper de grond in, heel vuil puin, oude wortels en vette klei deed regelmatig de opmerking naar voren komen "das ja gain doun". Vrij snel werd er besloten om hulp troepen in te schakelen en deze vond men bij Groenvoorziening van der Werf uit Bedum, één telefoontje was voldoende, binnen een uur waren ze met chauffeur aanwezig om het probleem van de vrijwilligers te verhelpen, waarvoor grote dank.

Hekken  6

Nadat al het grond en puin met kruiwagens is afgevoerd ligt het oude fundament nu geheel bloot en kan de aannemer aan de slag om er een mooie nieuwe entree te maken.

Klik HIER voor een impressie van de werkzaamheden.

Bron en foto's: Historische Vereniging (10 april 2015)