Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Eerste mantelzorg ontmoetingscafé een succes.

Dinsdag 24 maart jongstleden heeft het eerste mantelzorg ontmoetingscafé plaats gevonden. Het was even spannend of er wel animo voor was, want de aanmeldingen liepen niet storm. Maar voor een eerste keer was het een succes.

Hippolytushoes ien Milnsom

Mantelszorgers van de bewoners van het huis en uit het dorp waren aanwezig. Als eerste werd er door Dirktje Kornelius (mantelondersteuner SWD) een presentatie gegeven over mantelzorg in het algemeen. Dat gaf meer inzicht wie nu een mantelzorger is, wie ermee bedoeld wordt, hoeveel mensen mantelzorger zijn en waar je terecht kan als mantelzorger.

Na de koffie met gebak ( vanwege de eerste bijeenkomst) werden de aanwezige in groepen verdeeld en gingen aan de gang met stellingen. Wat een verhalen kwamen er los en hoe mooi was het dat de aanwezigen zich ook veilig voelde om het te benoemen.

02042015Mantelzorgcafe

Daarna onder het genot van een drankje en een hapje, geëvalueerd hoe de eerste mantelzorg ontmoetingscafé was ervaren. De aanwezige gaven aan het prettig te vinden om met lotgenoten te praten die in een zelfde situatie verkeren. Een vervolg is wenselijk. Daarom alvast de volgende datum al gereserveerd op 19 mei a.s. om 19.00 uur. Mocht u ook willen aanschuiven in het café dan bent u van harte welkom.

Bron: Marianne Ubbink "Zonnehuis Hippolytushoes" (2 april 2015) foto toestel Archief