Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Druk op v.v. Middelstum neemt toe na 2e nederlaag op rij.

De druk op de blauwhemden van de v.v. Middelstum neemt na de nederlaag afgelopen zaterdag tegen VVK uit Groningen toe. Kon de equipe van trainer Zijlstra enige weken geleden nog de blik naar boven richten, in de slotfase van deze competitie moet de ploeg opnieuw alle zeilen bijzetten om niet opnieuw in de problemen te komen. Komende zaterdag zal winst op GVAV-Rapiditas nodig zijn om weer wat lucht te krijgen.

02042015Middelstum-VVKarchieffoto-1

Op sportpark "Het Noorden" in Groningen begon de formatie van Jan Jaap Zijlstra voortvarend aan de wedstrijd tegen VVK. De blauwhemden kregen binnen 5 minuten al een grote mogelijkheid om de score te openen. Na goed voorbereidend werk van Martijn Poort en Joris Visser zette laatst genoemde Siebrand Dijkema alleen voor de keeper van VVK. Het schot van Dijkema ging helaas door het midden in plaats van één van de hoeken waardoor de sluitpost van VVK de bal gemakkelijk onschadelijk kon maken. Ook na deze eerste mogelijkheid van de wedstrijd bleef Middelstum op zoek gaan naar de openingstreffer. Kansjes kreeg de ploeg van Zijlstra in het eerste kwart van de wedstrijd voldoende maar de teller bleef helaas voor Middelstum op nul staan. Met een beetje geluk kun je zomaar met 2-0 voorstaan halverwege de eerste helft, helaas mocht dat niet zo zijn. VVK kwam gedurende de wedstrijd steeds beter in haar spel. Met veel lange ballen werd de voorhoede van de thuisploeg gezocht. De beide backs bij Middelstum kregen hun handen er meer dan vol aan. In de 31e minuut opende de thuisploeg (misschien op dat moment wel een beetje tegen de verhoudingen in) de score. Een lange bal werd over de verdediging bij Middelstum gelegd, waarna Tim Kingma van VVK makkelijk bij de eerste paal kon binnenwerken 1-0. Verdedigend zag het er aan MIddelstumer zijde bij dit doelpunt niet best uit. Tot aan de rust bleef de 1-0 op het scorebord staan.

Goed uit de startblokken
Middelstum kwam na de theepauze beter uit de startblokken. Er werd meer energie in het spel gestoken en verder vooruit gevoetbald door de ploeg van Jan Jaap Zijlstra. Helaas keken de bezoekers uit Middelstum al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Een counter vanaf links leidde tot een voorzet en werd vervolgens vanaf de rand van de 16 binnen geschoten door Koen ten Hove van de gastheren uit Groningen 2-0. Dit schot leek houdbaar, maar verdween via de handen van doelman Alwin Zwerver toch in het doel. Middelstum zette het spel om en ging met meer pressing spelen. Het zorgde enerzijds voor meer voorwaartse beweging, maar anderzijds ook voor meer ruimte in de verdediging bij Middelstum. De gastheren uit Groningen maakten er gretig gebruik van door veel de lange bal te hanteren om zo gevaar te kunnen stichten in de verdediging bij Middelstum. De wedstrijd was gespeeld na 70 minuten. Opnieuw een lange bal van VVK welke door doelman Zwerver op de lijn van de 16 werd gepakt. Groot was de verbazing in het Middelstum kamp toen de arbiter echter doelman Zwerver rood gaf en een vrije trap aan VVK toekende. Volgens de arbiter had doelman Zwerver thuisploeg VVK een doelrijpe kans ontnomen. Doelman Zwerver stond volgens hem zelf echt binnen zijn 16 metergebied. Als de scheidsrechter het al goed had gezien moet de beste man wel over haviksogen hebben beschikt, want vanaf bijna de middenlijn kon hij dan hebben gezien dat Zwerver buiten de 16 had gestaan. Trainer Zijlstra had al 3x gewisseld, dus mocht jongeling Benjamin Lochtenberg keepershandschoenen aantrekken en onder de lat gaan staan bij Middelstum. Lochtenberg moest in het resterende deel van deze ontmoeting nog 1 keer vissen toen een schot van Eff mc Nair vanaf de rand van de 16 precies in de kruising verdween waardoor de tussenstand na 80 minuten 3-0 werd. Verder dan de 3-0 score kwam het gelukkig niet voor Middelstum dat wederom een zure nederlaag moest incasseren.

02042015Middelstum-VVKarchieffoto-2

Door deze tweede nederlaag op rij moet Middelstum zijn blik nu eerder weer omlaag dan omhoog richten. Zaterdag speelt de equipe van Zijlstra thuis tegen GVAV-Rapiditas uit Groningen. De thuisploeg zal vol voor de winst moeten gaan om in het slot van deze competitie niet opnieuw in de problemen te geraken. Men hoopt zaterdag 4 april op veel steun van het thuispubliek. De wedstrijd begint zoals gewoonlijk om 14.30 uur op het sportpark aan de Coendersweg in Middelstum.


VVK-Middelstum 3-0 (1-0): 31. Kingma 1-0, 56. Ten Hove 2-0, 80. McNair 3-0. Rode kaart: 65. Zwerver (Middelstum).

Bron: Sportredactie Middelstum-info (2 april 2015) foto toestel Archief