Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

 

En weer was het 1 april....

Is het niet beter om voor een 1 april grap een andere acteur te nemen ?

Deze is te vaak in beeld en te bekend.

Groetjes en succes.


Dit was één van de vele mailtjes die we binnen kregen.... Allemaal mailtjes van mensen die het door hadden: "Koster Gerhard" houdt heel Middelstum e.o. weer eens voor de gek want hij heeft helemaal geen oude schilderijen op de kerkzolder gevonden. Het is immers 1 april. Maar wat trapten er veel mensen in: een zeer gerenommeerde journalist van het DVHN ( nee laten we geen namen noemen) heeft een hele vrijdagmiddag onderzoek gedaan en was al met een persfotograaf onderweg naar de PKN kerk om een foto te maken.

Pas na 4 / 5 telefoontjes ontdekte hij dat hij vreselijk voor de gek werd gehouden en dat vond hij als onderzoeksjournalist met een aantal goed verkochte boeken op zijn naam niet fijn. "Het had bijna in de krant gestaan, met mijn naam eronder" was het enigste wat hij nog kon zeggen. De mail die erop volgde zullen we u maar niet citeren.

01042015aprilgrap2015-2

Er waren ook mensen die de grap minder konden waarderen en ze vergeleken de Middelstumers met de "beruchte Oosterparkers" uit de stad Groningen want daar schijnen ze regelmatig dat soort grappen uit te halen. "We zijn geen Oosterparkers hoor" schreef deze dorpsgenoot op Twiiter. 't Ja en wat moet je daar dan weer opzeggen? En er waren mensen die zagen de lol van een grap niet in. Middels heel Facebook waarschuwden ze al hun 234 vrienden met de tekst: "Mensen pas op want het is woensdag 1 april" 't ja want je zult er eens instinken. Stel je voor daar moet je toch voor waarschuwen.

Maar we kregen vooral leuke reacties en het bericht werd via Facebook en deze site bijna 10.000 keer gelezen. We kregen ontzettend veel leuke reacties. Ook Gerhard werd vaak aangesproken en veel mensen hadden lol om de grap. We beloven u bij deze plechtig: Koster Gerhard zal de komende 5 jaar niet meer als acteur worden ingezet voor een 1 april grap bij Middelstum-info. Hij mag trouwens ook niet meer van zijn vrouw.

01042015aprilgrap2015-1

O ja opnames voor die Amerikaanse speelfilm was natuurlijk ook een 1 april grap. Koster Gerhard werd louter gebruikt als bliksemafleider zodat hier veel mensen in deze bijzondere grap zouden trappen. Bent u er ingestonken? Doe dan niet boos en vertel het ons eens eerlijk want we zijn reuze benieuwd naar uw verhaal . Andere leuke 1 april grappen zijn ook welkom.

Bron: Team Middelstum-info (1 april 2015) foto toestel Jannes Klaassen