Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Concordia eerste op concertconcours OMF in Drachten.

Op 28 maart nam fanfareorkest Concordia uit Middelstum deel aan het concertconcours van de Friese muziekbond OMF in De lawei te Drachten. In een sterk deelnemersveld behaalde het orkest onder leiding van dirigent Siemen Hoekstra maar liefst 90,66 punten, goed voor een 1e prijs met onderscheiding en de dagzege in de 1e divisie.

30032015ConcordiaconcoursOMF2015-1

Concordia opende het programma met het fraaie koraalwerk Song of Praise van Jacob de Haan. Vervolgens stonden het spectaculaire Sinfonietta no. 4 van Philip Sparke en het imposante Egmont van Bert Appermont (met medewerking van gitarist Rob Nijboer) op het programma. De jury bestaande uit Rob Goorhuis, Jouke Hoekstra en Danny Oosterman wisten het optreden van Concordia zeer te waarderen. In de juryrapporten wordt onder meer gesproken over "een fraaie orkestklank" en "een boeiend optreden". Ook in de puntentoekenning kwam deze waardering tot uitdrukking. Gemiddeld scoorden de Concordianen 90,66 punten. Ze behaalden daarmee een fraaie 1e prijs met onderscheiding en de 1e plaats binnen de 1e divisie.

30032015ConcordiaconcoursOMF2015-2

Dit resultaat is een mooie opsteker voor Concordia en dirigent Siemen Hoekstra. Het laat zien dat het orkest de stijgende lijn weet door te zetten en onderstreept de ambitie van Concordia om op hoog niveau te musiceren. Na dit optreden hebben we weer een nieuw lid mogen verwelkomen. Hiermee groeien we langzaam uit naar onze doelbezetting.

Bron: Muziekvereniging Concordia (30 maart 2015) foto toestel Sjoerd de Vries (hafabra foto's)