Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

10 jarig jubileum Stichting Stem.

Op 9 mei 2015 is het 10 jaar geleden dat Stichting Stem werd opgericht. De stichting heeft zich tot doel gesteld om door middel van een inbrengwinkel (Koor€Rinkel) geld bijeen te brengen voor het subsidiëren van muziekinitiatieven en externe goede doelen. Stichting Stem opende de inbrengwinkel Koor€Rinkel aan de Menthedaweg te Middelstum in november 2005. Maar al snel bleek de locatie te klein te zijn en al in het najaar van 2007 werd begonnen met de inrichting van de huidige ruimte van de familie Donkerbroek aan de Burchtstraat 44, achter Bakkerij Post. Op 1 december 2007 volgde een feestelijke heropening.

De stichting bestaat uit twee instellingen die geld genereren: de inbrengwinkel Koor€Rinkel en het Vocaal Ensemble Curiosa. Er werken inmiddels ruim 40 vrijwilligers voor deze goede zaak. Een aantal van hen al vanaf het eerste uur. Veel stichtingen, verenigingen en particuliere initiatieven in en ruim rond de gemeente Loppersum en soms ook in het buitenland, werden in de loop van de jaren ondersteund door Stichting Stem.

Noodklok Luidt

Wat kleinschalig begon is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een subsidieverstrekker van enig formaat. De lijnen zijn kort en de criteria laagdrempelig. Dat wij dit jubileum groots vieren spreekt voor zich. We willen dit graag doen op een wijze die past in onze doelstelling. Daarvoor hebben we een aantal koren uit de gemeente Loppersum: Vocaal Ensemble Curiosa uit Middelstum, Popkoor Ripa uit Zeerijp, Het Lopster Koor uit Loppersum, Het Hippolytuskerkkoor uit Middelstum, Sing2gether het jongerenkoor van de gezamenlijke RK Parochies en uiteraard muziekvereniging Concordia, gevraagd hun medewerking te verlenen aan een Jubileumconcert op zaterdagavond 16 mei 2015 in Hippolytuskerk te Middelstum. Alle mensen die hiervoor aangeschreven zijn hebben hun medewerking inmiddels toegezegd.

De toegang en de koffie in de pauze zullen gratis zijn, maar na afloop van het concert mag iedereen een vrijwillige donatie doen aan een door de deelnemers gezamenlijk gekozen goed doel.

Uiteraard bent u van harte welkom bij ons Jubileumconcert op 16 mei 2015 19.30 in de Hippolytuskerk. De opening zal worden verricht door dhr. Rodenboog.

Bron: Stichting Stem (23 maart 2015) foto toestel Archief