Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Jeugd Midstars sluit eerste helft voorjaarscompetitie goed af.


De jeugd van Midstars komt dit voorjaarsseizoen uit in de 4e klasse Noord. Het unieke aan dit seizoen is dat alle leden van het team uit één familie komen, n.l. de familie Oskam uit Onderdendam. Xander speelt al een paar jaar competitie en voor zijn tweelingbroers Marnix en Pascal is dit het tweede halfjaar. Daarvoor hebben ze een half jaar deelgenomen aan de mini competitie en deze winnend afgesloten. De jeugd wordt getraind door Gert Stulp en Lianda Bakker en de coaching bij de wedstrijden is in handen van Johan de Hek. Hij wordt hierbij geassisteerd door de beide ouders. Hierbij een korte samenvatting van de eerste helft van dit seizoen.

21032015 Jeugdmidstars-1

De eerste wedstrijd van het team werd op zaterdag 31 januari gespeeld tegen DTTC'78 2 uit Appingedam in de eigen sporthal. Hierin was de start een beetje moeizaam, maar uiteindelijk wist het team de wedstrijd toch met 6-4 te winnen. Xander bleef ongeslagen en Marnix wist hier twee overwinningen aan toe te voegen. Xander en Pascal wisten de dubbel te winnen. Al met al dus een goede start.

Op zaterdag 7 februari stond al weer de volgende wedstrijd op het programma en hier betrof het de uitwedstrijd in Groningen tegen GTTC 3. De eerste en de laatste wedstrijd werden ditmaal verloren, maar gelukkig waren de overige acht wedstrijden een prooi voor de spelers van Midstars. Xander bleef wederom ongeslagen en Marnix en Pascal wisten beiden twee enkelpartijen in winst om te zetten en ook de dubbel was voor de Midstars spelers. Einduitslag 8-2 in het voordeel van Midstars.

De derde wedstrijd op zaterdag 14 februari was wederom tegen GTTC 3, maar ditmaal thuis in de eigen sporthal. Ditmaal ging het ietsje minder dan de week ervoor. Xander wist wel zijn ongeslagen status te behouden en ook Marnix wist wederom twee partijen te winnen. Pascal moest ditmaal zijn partij tegen Melle Kerkhoff nipt in vijf games aan zijn tegenstander laten. Doordat Marnix en Pascal wel de dubbel wisten te winnen werd het ditmaal een 7-3 overwinning.

21032015 Jeugdmidstars-2 21032015 Jeugdmidstars-3

Door de vakantieperiode werd er twee weken niet gespeeld en op zaterdag 7 maart stond de vierde wedstrijd op het programma en ditmaal was Oldambt 2 uit Finsterwolde de tegenstander in de sporthal aan de Coendersweg 15a. De vakantie had de heren blijkbaar goed gedaan, want ze lieten er geen twijfel over bestaan dat ze de sterkste waren deze middag. Alle drie de heren bleven ongeslagen en ook de dubbel werd gewonnen. Hierdoor stond aan het eind van de partij de 10-0 overwinning op het scorebord.

De laatste wedstrijd van de eerste helft van de voorjaarscompetitie was afgelopen zaterdag 14 maart. Deze wedstrijd was wederom in de eigen sporthal en tegenstander was ditmaal Actief 3 uit Eelde. De jongens speelden deze middag erg goed en wisten ook dit team aan de zegekar te binden. Het werd uiteindelijk 8-2, al moet worden gezegd dat een aantal spannende wedstrijden ook wel de andere kant op hadden kunnen vallen. Xander en Marnix bleven ongeslagen en Xander heeft op dit moment nog geen partij verloren. Pascal moest het ditmaal doen met één overwinning. Wel wist de tweeling de dubbel weer in winst om te zetten.

Op dit moment staat het team na vijf van de tien wedstrijden ruim op de eerste plaats met negen punten voorsprong op naaste concurrent DTTC '78 2. Het team heeft nog maar één thuiswedstrijd op het programma staan en die is op zaterdag 25 april in de sporthal aan de Coendersweg 15 tegen DOTO 2 uit Siddeburen en begint om 11.00 uur. Mocht je eens een tafeltenniswedstrijd bij de jeugd willen bijwonen dan bent u dan van harte welkom.

Bron & foto's: TTV Midstars (21 maart 2015)