Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Bouw nieuwe Hippolytushal officieel van start.

Met het boren van het gat voor de eerste paal gaf wethouder Bé Schollema op 13 maart 2015 het officiële startsein voor de bouw van de nieuwe Hippolytushal in Middelstum. De bouw wordt uitgevoerd door Wind Design & Build. De planning is dat het sportcomplex eind september opgeleverd wordt.

Bouw nieuwe sporthal Middelstum-1 Bouw nieuwe sporthal Middelstum-2

Wethouder Bé Schollema:
"Ik ben blij dat we nu zover zijn en dat de bouw van de Hippolytushal van start gaat. De sportverenigingen en de scholen kijken uit naar de nieuwe hal. Voor Middelstum en omstreken wordt dit een enorme aanwinst. Het is een mooi ontwerp dat samen met de toekomstige gebruikers tot stand is gekomen. Ik verwacht dat de aantrekkingskracht van de nieuwe hal groot zal zijn en dat het aantal sportactiviteiten toe zal nemen."

Bouw sporthal
Wind Design & Build heeft de opdracht om de nieuwe sportzaal te bouwen. Zij zijn al enige tijd bezig met het voorbereiden van de bouw. Aansluitend op de bouw worden de oude hal en de kantine van de voetbalvereniging gesloopt .Eind september wordt de sporthal opgeleverd en snel daarna kunnen de scholen en de sportverenigingen gebruik maken van de nieuwe hal.

Bouw nieuwe sporthal Middelstum-3

Eigendom en beheer
De gemeente Loppersum is eigenaar van de sporthal en is verantwoordelijke voor de financiering van de nieuwbouw en het groot onderhoud. De verenigingen zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de exploitatie en hebben hiervoor de Stichting Sportvoorziening Middelstum opgericht. De stichting huurt de accommodatie van de gemeente. Deelnemers in de stichting zijn de volleybalvereniging VVM, de judovereniging Bushido, de voetbalvereniging Middelstum, de gymnastiekvereniging MGV, de Stichting zwembad Middelstum en Stichting Dorpsbelangen Middelstum.

Bouw nieuwe sporthal Middelstum-4

Voor een uitgebreid fotoverslag KLIK HIER

Er zijn van deze starthandeling video-opnames gemaakt. Video bekijken MTV klein

Bron: Gemeente Loppersum (13 maart 2015) Jannes Klaassen