Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Kamp zegt eindelijk sorry.

Er was te weinig aandacht voor de veiligheid van de Groningers. 'Het kabinet is zich er sterk van bewust dat veel mensen in Groningen en ook de Groningse samenleving voortdurend en indringend geconfronteerd worden met de effecten van de door gaswinning veroorzaakte aardbevingen. Wat zich afspeelt in Groningen raakt mij diep', zei Kamp vandaag bij RTV Noord.

Kamp zegt sorry

Kamp reageerde op het het vorige maand verschenen rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) naar de gaswinning in Groningen. De onderzoeksraad kwam tot de slotsom dat het ministerie van Economische Zaken en bij de gaswinning betrokken instellingen vooral oog hadden voor het financiƫle belang van de gaswinning maar te weinig keken naar risico's voor de Groningers.

Hij wilde niet zeggen of de gaswinning na juli nog verder omlaaggaat. Kamp besloot onlangs de gasproductie voor de eerste helft van dit jaar te verminderen van 22 tot 16,5 miljard kuub. Als in juli de adviezen van experts binnen zijn, bekijkt Kamp of de productie ook de tweede helft van het jaar omlaag kan, tot 35 miljard kuub.

Bron: Team Middelstum-info (3 maart 2015) foto toestel Archief