Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Tegenslag voor Voetbalvereniging Middelstum.

Bij het clubgebouw is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De dader(s) ging er met zo'n duizend euro vandoor. Het geld zat in een geldkistje dat in een afgesloten kast stond. Die kast bleek zaterdagochtend opengebroken. Het lijkt erop dat de de dief precies wist wat hij zocht. Hij kwam binnen door de terrasdeur aan de achterkant van het gebouw te forceren.

Sportpark vvmiddelstum

Weekopbrengst
In het kistje zat de weekopbrengst van de kantine en de inkomsten van de maandelijkse kaartavond op vrijdag. 'We doen het al jaren zo', zegt penningmeester Wijnand Niemeijer. 'De eerste die zaterdagochtend in het clubgebouw komt, draagt zorg voor de kas. We willen niet dat iemand vrijdagavond laat nog met zoveel geld over straat moet.' Momenteel wordt er gebouwd aan een nieuw clubpand. Vanwege de werkzaamheden staan er tijdelijk geen hekken om het terrein. Ook dat was waarschijnlijk in het voordeel van de dader.

Tegenslag voor de VVM

Onverzekerd
V.V Middelstum draait zelf voor de schade op, omdat de club niet verzekerd is. 'We kunnen het hebben, maar het moet natuurlijk geen gewoonte worden', aldus Niemeijer. Als het nieuwe gebouw klaar is, stapt de club over op betalen met pin. Daarmee is het risico op een inbraak een stuk kleiner, verwacht Niemeijer.

Bron: RTV Noord (23 februari 2015) Foto's: Archief