Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Honderd procent score voor de jongens van MGV.

Op zaterdag 14 februari 2015 was het dan zo ver! De eerste competitie voor de jongens. Eén van de jongens merkte op de les al op, het is Valentijnsdag. maar dat was voor meisjes, dus konden de jongens lekker turnen. In de eerste ronde mocht Ryan het spits afbijten. Zenuwachtig was hij niet, hij was er wel klaar voor.

En zo begonnen we op de brug met een super mooie oefening. De rekstok was even spannend, maar zowel de borstwaartsom als de buikdraai gingen goed! Ryan en juf Iris waren erg blij hiermee! De lange mat was voor Ryan een eitje, hij wist waar hij om moest denken en dat ging dan ook super. Met de sprong was hij de enige die niet met zijn billen de bok raakte en van de jury van voltige kreeg hij zelfs een compliment over zijn oefening. Tot slot nog de ringen en ook dat ging goed! Ryan en Iris waren allebei tevreden. Het harde werken werd beloond met een prachtige gouden plak!

100 procent score MGV

In de tweede ronde waren Gert Jan, Joost en Wouter aan de beurt. Deze jongens waren een klein beetje zenuwachtig, Wouter vroeg zich zelfs af waar en hoeveel aftrek hij wel niet kreeg. Daar moesten ze zich niet druk over maken. Voor Joost en Wouter was de handstand op de klossen wat spannend, maar ze deden het allebei geweldig! Een mooie rechte handstand. Wouter had een top oefening op de brug, met bij de afsprong een opzwaai tot bijna in de handstand! Op de ringen lieten Gert Jan en Wouter aan iedereen zien hoe de omgekeerde hang eigenlijk uitgevoerd moest worden. En op sprong kreeg Joost maar liefst een 9,4 voor zijn super zweefrol. Wouter was de hele flank nog maar net gelukt op de training, maar op de wedstrijd ging dat ook goed. Alle jongens zwaaiden prima, met rechte benen en mooie bolle houdingen. Op de lange mat waren de jongens nog ietsje slordig, maar in vergelijking met de tegenstanders maakte dat niets uit. Alle jongens van MGV blonken uit in netheid. En dit maakte dan ook de dag voor MGV compleet: zowel Gert Jan als Wouter en Joost mochten een gouden medaille ontvangen! Met de 100% score gaan zij zelfverzekerd naar de volgende competitie. Juf Iris en assistent Sascha dachten dat zij al blij waren, maar de jongens renden door de zaal van vreugde, zo blij!

De volgende competitie is op zaterdag 14 maart vanaf 13.00 uur in onze eigen gymzaal in Middelstum! Kom gerust even kijken.

Bron & foto: MGV (22 februari 2015)