Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

We krijgen steeds meer gelijk!
Wanneer komt dat excuses uit Den Haag?

De vele critici uit Groningen krijgen steeds meer gelijk: Den Haag heeft Groningen jarenlang in de kou gezet. Alleen het geld telde en de veiligheid van de inwoners was niet belangrijk. Een keiharde constatering die politiek Den Haag nu een klein beetje wakker heeft geschud.

Steeds meer gelijk-1

"We zijn schaamteloos misleid. Dit is een ongehoord pijnlijke affaire voor de bevolking hier'. Dat is de eerste reactie van burgemeester Den Oudsten van Groningen op het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de gaswinning". Den Oudsten pleit voor een parlementaire enquĂȘte. Op die manier kunnen alle betrokken partijen onder ede worden gehoord. Zo kan worden uitgezocht hoe er in de afgelopen jaren is omgegaan met de gaswinning en wie welke besluiten heeft genomen en op welk moment.

Steeds meer gelijk-2 Steeds meer gelijk-3

De NAM gaat niet in op vragen over het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Het bedrijf houdt het bij een verklaring op de eigen website. Wanneer zal Den Haag buigen en eindelijk eens excuses voor het jaren lange leegpompen en in gevaar brengen van de Groningers?

Het rapport van Onderzoeksraad voor Veiligheid leest u HIER.

Bron: Team Middelstum-info (19 februari 2015) Foto's: Archief