Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

v.v. Middelstum laat winst in de slotfase glippen.

Na wat oefenpotjes en zaaltoernooitjes is zaterdag 14 februari de tweede competitiehelft weer begonnen. De hoofdmacht van de v.v. Middelstum ging op bezoek in Spijk om de degens te kruisen met v.v. Poolster. In de eerste ontmoeting in Middelstum eindigde het duel in een nipte 1-0 overwinning voor de Spieksters. Vandaag leek het er lang op dat Middelstum met de volle buit zou kunnen vertrekken uit Spijk. Helaas liep het voor de blauwhemden in de slotfase toch nog verkeerd af en verspeelde men daarin 2 dure punten.

Archief-foto Middelstum - Poolster

De blauwhemden uit Middelstum kwamen al vroeg in de wedstrijd aan de leiding. Uit een corner scoorde Ivan Milkovic de 0-1 voor de equipe van Jan Jaap Zijlstra. Thuisploeg Poolster had voor de theepauze het betere van het spel. Ondanks het veldoverwicht van Poolster hield de verdediging van Middelstum zonder noemenswaardige problemen stand, en werd er gerust met een 0-1 voorsprong voor de bezoekers uit Middelstum. Ook na de hervatting was het Poolster dat naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker. Het lukte de ploeg van Jeroen de Munck echter niet om langszij te komen. En als je zelf niet scoort valt de goal vaak aan de andere kant, zo ook in deze ontmoeting. Een kwartier naar rust was het wederom Ivan Milkovic die namens Middelstum de 0-2 op het scorebord bracht. Milkovic scoorde alweer voor de elfde keer dit seizoen.

Alles leek er op dat Middelstum met de 3 punten zou gaan vertrekken uit Spijk. Want na ruim 75 minuten wedstrijd stond de ploeg van Zijlstra nog steeds voor met 0-2. Het venijn zat hem echter in de slotfase van deze ontmoeting. In de 80e minuut scoorde Poolster de aansluitingstreffer. Dennis van Dijk haalde namens Poolster uit vanaf randje 16. Op het schot had doelman Alwin Zwerver geen antwoord 1-2. Met nog 10 minuten wedstrijd werd het billenknijpen voor de bezoekers uit Middelstum. De 90e minuut brak aan, en nog steeds had Middelstum een 1-2 voorsprong en leek voor een verrassing te gaan zorgen deze middag. In blessuretijd kwam alsnog de gelijkmaker op het scorebord voor de gastheren uit Spijk. Een klutssituatie voor het doel van Middelstum leverde Poolster op de valreep alsnog de gelijkmaker op. Stijn de Regt zag zijn inzet in eerste instantie nog gekeerd worden, maar in de rebound was Julian Bos er als de kippen bij om alsnog de 2-2 binnen te schieten.

Na afloop konden beide ploegen wel leven met dit gelijkspel. Middelstum is komende zaterdag vrij van competitie-verplichtingen. Op 28 februari speelt de ploeg thuis tegen HS'88 uit Hoogezand. Aanvang van deze ontmoeting is om 14.30 uur op het sportpark aan de Coendersweg.

Poolster - Middelstum 2-2 (0-1): 11. Milkovic 0-1; 61. Milkovic 0-2; 80. Van Dijk 1-2; 90. Bos 2-2.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (19 februari 2015) Foto: Archief