Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Werkzaamheden Hoogholtje naderen de voltooiing.

Het nieuwe Hoogholtje over het Boterdiep nabij het borgterrein van Ewsum is vrijwel klaar. Om een tekst uit het "Middelstumer laid" aan te halen: "van welke kaant of k die bekiek, ik vien die altied mooi" is hier op zeer toepasbaar, al zullen daar misschien de meningen over verdeeld zijn.

Voltooiing Hoogholtje-1

Het bijzondere aan het Hoogholtje is wel dat het als het ware hangt aan de hoge dukdalven met daarop een mooie bekroning wat goed bij een borgterrein past. Heel mooi is de zichtlijn op het borgterrein vanuit het dorp hier heeft de landschapsarchitect goed werk verricht. Een ander mooi aspect is, dat als je van Ewsum nu naar de Molenweg wandelt valt onmiddellijk het fraai gerestaureerde pand aan de Molenweg op, nu nog een papagaai in de tuin en de sfeer van vroeger, toen Miske er nog woonde, is volledig terug.

Voltooiing Hoogholtje4

Binnenkort zal aan de tweede fase worden begonnen, te weten een duidelijke oversteek en het wandelpad naar molen de Hoop.

Bron & foto's: Werkgroep Ewsum en de Hoop (18 februari 2015)