Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Clubkampioenschappen 2015 judovereniging Bushido.

Vrijdag 13 februari vonden de jaarlijkse clubkampioenschappen van de vereniging plaats. Er werd in drie blokken gejudood en de kinderen werden op leeftijden, gewicht en niveau ingedeeld. Als eerste begonnen we met de jongste judoka's. Dit zijn de kinderen van 4 t/m 6 jaar. Sommige van deze kinderen zaten net een week op judo en deden al mee. Evelyn was één van die kinderen die voor het eerst mee deed en nog maar de voor de 2e keer de les bezocht.

CK-Bushido-2015-1

Maar zelfs na één les wist zij al een echte judo beweging te maken. Ze mist dan wel de kracht, maar had zeker al goed opgelet in haar eerste les. De allerkleinste judoka's zijn bij ons Juul, Noa, Tygo, Gijs, Ronja en Rijk. Ilse, Max, Owen, Milou, Bram en Josine zijn de judoka's die al wat langer op judo zitten. Dit kon je ook wel zien aan hun manier van judoën. Bij deze kinderen werden dan ook al een heupworp, een beenworp en zelfs soms een schouderworp toegepast. Het was een pracht gezicht hoe de jongste judoka's die nog maar 4, 5 & 6 jaar oud zijn al zo hun worpen kunnen laten zien. De clubkampioenen en het goud van het eerste blok waren Noa, Josine & Milou. De zilveren medailles waren voor Max, Ilse, Bram. De bronzen medailles waren voor Gijs, Ronja, Rijk, Owen, Juul, Evelyn & Tygo.

CK-Bushido-2015-2

In het 2e blok kwamen de judoka's van 6 t/m 10 jaar op de mat. Hier zie je soms de ervaring van sommige judoka's, langere training, en die al aan wedstrijden hebben mee gedaan. En ook bij deze groep zitten er kinderen die nog maar net op judo zitten. Maar iedereen is gedreven en ging voor de volle inzet. Veel ouders, opa's & oma's, broertjes & zusjes waren aanwezig om de kennis van hun kind te kunnen delen. Ook zal in deze blok het talent van het jaar bekend worden gemaakt. Vorig jaar was dit Nanke Schorren. De clubkampioenen en het gouden medaille in deze blok waren voor: Jannes, Floor, Anson, Abel, Rick en Bram. Zilver was er voor Eisse, Nanke, Teun, Joost, Kyan, Thijs, Zoë en Ewoud. Brons was er voor Aisha, Rob, Wim, Tim, Wolfert, Mart, Yvan, Milou, Hilde, Milan, Thijs S, Femke, Merijn, Remco, Esra, Youri en Anne.

CK Bushido 2015 3

Na de spannende wedstrijden van dit blok kwam nu een andere spanning naar voren. Wie zou worden gekozen als judotalent van het jaar. Er waren 5 genomineerden. Anson, Remco, Yvan, Teun & Eise. Er werd gekeken, naar inzet, training bezoek, wedstrijdinzet, opletten. Dat deden al deze judoka's. Het was dan ook een moeilijke beslissing. Yvan Zoe werd de winnaar van de titel van het Talent van het jaar. Yvan had hier totaal niet op gerekend en was dan ook apetrots.

CK-Bushido-2015-4

In het 3e blok kwamen de judoka's van 11 jaar en ouder op de mat. Poule 1 bestaat uit Olaf, Gijs, Leon, Johannes & Hugo. Poule 2 uit Ian, Jaimy, Johnny, Sven & Anouk. Poule 3 uit Saar, Yvan, Merlijne, Jos & Yvan en poule 4 bestond uit de senioren Bert, Marco, Stijn, Bas, & Ivo. Hier werd volop gestreden en de meest moeilijke worpen werden geprobeerd. De één werd mooier afgerond dan de andere. Sommige partijen werden gewonnen door judoka's die dit nog nooit hadden gedaan tegen hun tegenstander. Bij de één de teleurstelling en bij de ander grote blijdschap. Maar al met al stond ook weer in dit blok het plezier en de gezelligheid voorop. Vooral de uitdaging bij de senioren is om toch eens te winnen van Bas de trainer. Helaas, het is weer niet gelukt. Maar makkelijk heeft Bas het zeker niet gehad. In poule 1 was het een zware strijd. Nr 1 was zeker, maar drie judoka's (Johannes, Gijs & Hugo) die van elkaar hebben gewonnen en de zelfde aantal punten hadden, geeft een heel andere uitslag. Dus deze poule had dan ook 3 zilveren medaillewinnaars.

CK-Bushido-2015-5 CK-Bushido-2015-6

De clubkampioenen en de gouden medaille waren voor Ivo, Ian, Olaf en Merlijne. De zilveren medailles waren voor Johannes, Gijs, Hugo, Jaimy, Yvan en Bert. De bronzen medailles waren voor Leon, Anouk, Johnny, Sven, Jos, Jolan, Saar, Stijn en Marco. Maar wie wordt nu de Judoka van het jaar. In deze groep judoka's waren er 2 genomineerden. Merlijne Schorren en Yvan Zomerdijk waren de genomineerden. Christi Kootstra mocht de beker overhandigen. Zij heeft zich een jaar lang Judoka van het jaar mogen noemen. En uiteindelijk ging de titel van Judoka van het jaar naar Merlijne. Zij mag zich een jaar lang Judoka van het jaar noemen.

CK-Bushido-2015-7

De judovereniging Bushido kan terug kijken op twee geslaagde weekenden. Maar er is nog één activiteit die door een judoka werd afgelegd. Zondag 15 februari heeft Anouk meegedaan aan het georganiseerde clubscheidsrechter-examen van de Judobond Nederland. Bij het behalen van dit diploma, mag Anouk de wedstrijden begeleiden tijdens onze eigen toernooien. En door het behalen van deze diploma mag zij nu ook bij andere verenigingen waar onderlinge clubkampioenschappen of de opstaptoernooien worden gehouden de wedstrijden begeleiden. De opstaptoernooien zijn de judowedstrijden voor beginnende judoka's. We kunnen dan ook melden dat Anouk is geslaagd voor haar Clubscheidsrechter examen.

Middelstum TV was aanwezig tijdens de clubkampioenschappen en maakte een videoverslag. Video bekijken MTV klein

Bron & foto's: Judovereniging Bushido Middelstum (17 februari 2015)