Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Hekwerken voor een mooie begraafplaats.

Het hekwerk voor de nieuwe entree van de begraafplaats aan de Delleweg krijgt al duidelijk de uitstraling die een begraafplaats verdient, bij Fancy Fences aan de Pomsterweg zijn ze inmiddels met de nieuwe entreepoort begonnen.

Poort-Hekwerken begraafplaats-1 Poort-Hekwerken begraafplaats-2

De oude hekken en stenen zuilen worden begin april verwijdert en zal er een nieuw fundament worden gestort voor de geheel nieuwe entree. De nieuwe stenen zuilen worden van een gemĂȘleerde rode steen opgetrokken en met hardsteen afgewerkt. Als daarna het nieuwe hekwerk wordt geplaatst heeft de begraafplaats een entree waar we trots op kunnen zijn.

Ook de herstelwerkzaamheden aan de hekwerken van de graven, 14 stuks in totaal, wordt door vrijwilligers hard gewerkt. Een aantal zijn reeds hersteld en momenteel wordt er gewerkt aan het hek dat eigenlijk al was opgegeven maar ook hier zeggen de vrijwilligers: dit is een uitdaging en het gaat ons lukken om er weer een mooi hek van te maken.

De werkzaamheden aan het groen staan ook niet stil, groenvoorziening van der Werf is in samenwerking met werkvoorzieningschap Fivelingo momenteel bezig om de het gras rondom de hagen netjes af te steken zodat er een strakke lijn ontstaat en het in de toekomst makkelijker te maaien is.

Bron & foto's: Historische Vereniging (17 februari 2015)