Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Zeer succesvolle Sirkelslag in PKN kerk
Een wereld te winnen.

't Was een drukte van belang vrijdagavond in de PKN kerk in Middelstum. Bijna 30 jongens en meisjes begeleid door een grote groep vrijwilligers speelden het spel: Sirkelslag. Een onlinespel (via de computer) dat tegelijkertijd ook met 647 andere groepen jongelui in heel Nederland werd gespeeld.

Sirkelslag-1

De deelnemers moesten allerlei opdrachten uitvoeren die natuurlijk zorgden voor veel plezier. Van lege vuilniszakken moesten er originele kledingstukken worden gemaakt. Er werd veel gelachen. De spelopdrachten stonden in het teken van de schepping. De aarde met alles wat daar op leeft is Gods geschenk dat hij aan mensen in beheer heeft gegeven. Als we daar goed zorg voor dragen, heb je een wereld te winnen!

Het thema was dit jaar: " Een wereld te winnen" Middels korte filmpjes werd er uitgelegd hoe goed we het in Nederland hebben. Veel kinderen, ver van hier moeten soms uren achterelkaar in koude en gevaarlijke fabrieken werken om kleding te maken. Kleding die we hier voor een paar cent kunnen kopen.

Om deze kinderen te ondersteunen moest er een online veiling worden georganiseerd. De dolenthousiaste kinderen gingen het dorp in om spullen te verzamelen die later verkocht werden. Het was een erg succesvolle avond.

Voor een fotoverslag van deze succesvolle Sirkelslag in de PKN kerk KLIK HIER.

Bron: Team Middelstum-info (8 februari 2015) Jannes Klaassen