Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Drempel Regeling Waardevermeerdering moet weg.

De Statenfractie van de PvdA in Groningen plaatst vraagtekens bij de Regeling Waardevermeerdering. Daarvoor moeten mensen nu eerst de kosten van bijvoorbeeld woningisolatie voorschieten. Een forse financiƫle drempel, vindt de partij. De regeling is vorig jaar november door de provincie in het leven geroepen, bedoeld voor woningbezitters met aardbevingschade van duizend euro of meer.

Regeling waardevermeerdering

Acht weken voorschieten
Pas als de werkzaamheden zijn uitgevoerd kan de woningeigenaar de subsidie-aanvraag afronden. Daarna kan het nog acht weken duren voor er een definitief besluit wordt genomen en de subsidie wordt overgemaakt.

Door deze manier van werken zouden woningbezitters die wel recht hebben op de subsidie kunnen besluiten er geen gebruik van te maken. Dat is niet de bedoeling, want iedereen zou van de regeling moeten kunnen profiteren, vinden de sociaal-democraten. Ze willen dat de regeling wordt aangepast.

Bron: RTV Noord (6 februari 2015) Archief