Concert Hemonybeiaard ism malletband Concordia.

Zondag 15 juli speelt Henk Veldman op de Hemonybeiaard te Middelstum in samenwerking met de Malletband van Concordia o.l.v. Simon Haakmeester. Dit heet een donateursconcert te zijn, maar nog beter is het een vriendenconcert te noemen. Een ieder die dit prachtige carillon een warm hart toedraagt, is daarbij welkom, ook als u geen donateur bent.

17062015Torendag 1

Dit openluchtconcert vindt plaats in het hernieuwde Asingapark. 'Onder de Linde groene.' Bij de presentatie van het prachtige kunstwerk 'd'Ol Börg' van Paul Rinket, is al gebleken hoe mooi de muziek van Malletband en Hemonycarillon in het Asingapark klinkt. Nu willen we het avontuur aangaan ook enkele nummers samen te spelen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan want niet alleen zit er honderd meter tussen het carillon en de Malletband, ook de instrumenten zijn anders gestemd, klinken op verschillende toonhoogten.

Dus moet er met veel beleid worden gesleuteld wat wel en niet kan. Maar het belooft een boeiend spektakel te worden. De geluidstechniek is in handen van Peter Zuidhof (Disco-n-Action) en de koffie en thee worden verzorgd door Harm en Anneke Bos.

Aanvang 16.00 uur. Collectebus bij de uitgang.

Bron: Henk Veldman (7 juli 2018) foto toestel Archief