Trouwe vrijwilligers in de bloemetjes
gezet door bewoners van De Zijlen.

Donderdag 9 november was de jaarlijkse vrijwilligersavond van De Zijlen in Middelstum. De Zijlen biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Er waren meer dan 20 enthousiaste vrijwilligers. De meeste vrijwilligers zijn al vele jaren bekende gezichten bij de verschillende activiteiten met de bewoners van Hamsterborg en Fraamborg. Ze zijn erg belangrijk in het dagelijkse leven van deze bewoners.

11112017 Vrijwilligers Fraamborg

De avond kreeg een extra feestelijk tintje omdat 3 personen al meer dan 40 jaar vrijwilliger zijn. Dit zijn Mina Tuinstra, Janny Koster en haar man Henk. Ze kregen bloemen en een attentie overhandigd van de bewoners Jopie Oosterhof en Aldert van Dijken.  De drie jubilerende vrijwilligers zijn begonnen toen ze in 1976 via de kerk werden gevraagd. Henk en Janny werden contactgezin voor een aantal bewoners. Nu zijn ze dat nog steeds. De deur staat bij Henk en Janny altijd open voor een kop koffie of een luisterend oor. De cliĆ«nten van de Zijlen voelen zich erg welkom. Henk en Janny zijn deel van hun leven geworden. Mina Tuinstra is 40 jaar geleden begonnen als lid van de handwerkgroep. Toen werd dat door een hechte groep vrijwilligers bij hen thuis georganiseerd. Tegenwoordig begeleidt ze, ook samen met een vaste groep vrijwilligers, de populaire bingoavonden in de Hamsterborg.

Na een gezamenlijke stampotmaaltijd werd er door een gedragsdeskundige en een logopedist van de Zijlen een presentatie verzorgd. Deze informatie was erg zinvol. Het gaf voor de vrijwilligers mooie handvatten om de bewoners beter te begrijpen en contact te maken met personen met een verstandelijke beperking.
Vrijwilligers hebben voor de bewoners van De Zijlen een grote toegevoegde waarde. Ze vergroten hun sociale netwerk er is meer tijd voor activiteiten die het leven aangenaam maken. Nieuwe vrijwilligers zijn dan ook altijd van harte welkom !

Bron & foto: De Zijlen (11 november 2017)