Kinderen OBS de Wilster ontbijten met burgemeester.

Deze week is het de week van het Nationaal Schoolontbijt. Daarom kwamen woensdagochtend 8 november ruim twintig kinderen van OBS de Wilster uit Middelstum ontbijten met burgemeester Rodenboog. Door middel van het Burgemeesterontbijt wordt er aandacht gevraagd voor het belang van een gezond ontbijt.

Burgemeester Rodenboog

Vragen aan de burgemeester
De kinderen uit groep 3 t/m 8 mochten tijdens het ontbijt vragen stellen aan de burgemeester. Die varieerden van "Hoe ziet uw lievelings stropdas eruit?" tot "Wat is het moeilijkste aan burgemeester zijn?" Ook waren de kinderen onder de indruk van de ambtsketen die de burgemeester droeg. Eén kind wilde weten waar deze bijzondere schat bewaard werd. De burgemeester nodigde spontaan alle kinderen uit om de kluis te bekijken waar de ketting bewaard wordt. Dat was een groot succes. Daarna volgde een rondleiding door de raadzaal. De burgemeester vertelde over de rol van raadsleden en de aankomende verkiezingen. De kinderen waren erg onder de indruk.

De burgemeester bedankte de kinderen voor hun komst en het ontbijt door een bijdrage te geven aan Stichting Leergeld. Deze stichting zorgt ervoor dat ook kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport kunnen beleven. Met gevulde buiken zijn de kinderen daarna naar school vertrokken.

Bron: Gemeente Loppersum (10 november 2017) foto toestel Archief