Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstums kwartiertje net even teveel voor Holwierde

Op Sportpark Katmis in Holwierde heeft Middelstum zaterdag (11 november red) opnieuw weten te winnen van de plaatselijke voetbaltrots. Gevierde man aan Middelstum zijde was Mateo Milkovic die met 4 treffers een groot aandeel had in de winst van de ploeg van Jelmer Meinardi. Een mooie opsteker voor de blauwhemden, die na het verlies van vorige week tegen Omlandia de 3 punten goed konden gebruiken.

Op een kletsnat kunstgrasveld in Holwierde leek Middelstum het snelst gewend geraakt te zijn aan de omstandigheden, want na amper 1 minuut wedstrijd lag de bal al achter Holwierde doelman Robin Kuipers tegen de touwen. Op een mooie steekpass van Nordin Luit wist Mateo Milkovic de 1e treffer voor zijn ploeg binnen te werken 0-1. Lang duurde de vreugde echter niet voor Middelstum want even later, in de 12e minuut, maakte Robbie ten Hove namens de thuisploeg alweer de 1-1. Middelstum wist voor de theepauze een dozijn aan kansen te creëren maar slaagde er slechts 1 keer in voor de theepauze om opnieuw op voorsprong te komen. Opnieuw was het Milkovic die op aangeven van Aijolt Douma de 1-2 op het scorebord wist te zetten. Toch zou Middelstum niet de rust ingegaan met deze voorsprong. Vlak voor de theepauze deed Holwierde namelijk iets terug. Opnieuw was het Robbie ten Hove die uit een vrije trap de stand weer in evenwicht trok 2-2.

Na de theepauze was het de grote vraag wie er als eerste wist te gaan scoren van beide ploegen die in het 1e kwart na rust aan elkaar gewaagd waren. Na ruim een kwartier na rust werd Sander ten Hove met rood van het veld gestuurd door de leidsman nadat hij een doorgebroken speler van Middelstum onderuit haalde. Niet veel later nadat Middelstum een man meer situatie had scoorde de ploeg van Meinardi de 2-3 via Aijolt Douma. Daarna ging het hard want binnen een kwartier groeide de voorsprong uit naar 2-5 via 2 treffers van opnieuw Mateo Milkovic. In de slotfase scoorde Damon Kuiper namens de thuisploeg nog wel de 3-5 maar verder kwamen de mannen van trainer Danny Schudde niet.

Net als in de ontmoeting van vorig seizoen trok Middelstum ook vandaag met 5 treffers aan het langste eind. Een mooi resultaat tegen een goede ploeg aldus Jelmer Meinardi.

Komende zaterdag speelt Middelstum thuis tegen ZEC uit Zandeweer. De wedstrijd begint om 14.30 uur op het Sportpark aan de Coendersweg. Iedereen is van harte welkom.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (13 november 2023)