Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum wint gemeentelijke derby van Holwierde

Op het eigen Sportpark heeft Middelstum vanmiddag de gemeentelijke derby tegen Holwierde weten te winnen. De 3-0 eindstand doet vermoeden dat de blauwhemden maar weinig problemen kenden tegen Holwierde, de uitslag was gezien het wedstrijdverloop aan de hoge kant, de blauwhemden sloegen in de blessuretijd namelijk nog 2 keer toe waardoor het uiteindelijk 3-0 werd.
Het publiek werd vanmiddag niet getrakteerd op een potje hoogstaand voetbal. Gezien eerdere ontmoetingen in de laatste 2 seizoenen waarin door beide ploegen veel werd gescoord was dit vanmiddag allesbehalve het geval. Middelstum zag al binnen 1 minuut wedstrijd dat Mateo Milkovic de wedstrijd weer moest verlaten met opnieuw problemen met zijn hamstring. Met zijn vervanger, Nordin Luit, trok Middelstum ten aanval om de score al vroeg in de wedstrijd te willen realiseren. Het spel golfde veelvuldig heen en weer maar echte kansen kregen beide ploegen niet. Na een halfuur kwam de thuisploeg enigszins gelukkig op voorsprong. Doelman Eenkhoorn van Holwierde miste een diepe bal volledig waarna Aijolt Douma de bal zomaar tegen de touwen kon werken 1-0. Tot aan de rust veranderde deze stand niet meer op het scorebord van Hendrik de Veen.

Na de theepauze werd er volop gestreden door beide teams maar in de afronding liet men het te vaak afweten. Met nog een kwartier op de klok nam Holwierde begrijpelijk meer risico waardoor Middelstum er in de tegenstoot gevaarlijk uit kon komen. Het duurde echter tot aan de blessuretijd alvorens de winst door de thuisploeg veilig kon worden gesteld. Met 2 treffers in de extra tijd door Max Oldenhof en Daan van Zalm won Middelstum uiteindelijk met 3-0 waardoor het weer een plaats is gestegen op de ranglijst.

Met nog 4 wedstrijden op het programma lijkt het een hele klus te gaan worden voor de manschappen van Jelmer Meinardi om koploper DVC nog te gaan inhalen met 5 punten achterstand. Maar ja je weet maar nooit hoe gek het kan lopen Middelstum krijgt namelijk op de voorlaatste speeldag de koploper nog op bezoek. Komende zaterdag spelen de blauwhemden uit bij ZEC uit Zandeweer.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (6 april 2024) foto's Jaap van der Laan