Middelstum verder in bekertoernooi - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum verder in bekertoernooi

Middelstum heeft zich gistermiddag op het sportcomplex van SC Loppersum geplaatst voor de 2e knock-out ronde in de Noordelijk district bekertoernooi. Tegen competitiegenoot ZEC uit Zandeweer werd na een 0-1 ruststand met 0-5 gewonnen. Beide ploegen waren overigens niet compleet door geblesseerde spelers en spelers die een weekendje weg waren vanwege de herfstvakantie.
Tot aan de theepauze ging de strijd nog tamelijk gelijk op. Gastheer ZEC kreeg een goede mogelijkheid om de score te open maar zag de inzet van Yori Buurlage voor een leeg doel tot ontsteltenis naast gaan. Vlak voor de theepauze scoorde Middelstum via Twan Heemstra wel de 0-1 en gingen de blauwhemden van Middelstum met een kleine voorsprong de rust in.

Na de theepauze duurde het nog tamelijk lang voordat Middelstum de voorsprong uit kon breiden. Allert Moeken schoot Middelstum 20 minuten voor tijd na 2-0. Hierna liep de score snel op via treffers van Daan van Zalm 0-3, Aijolt Douma 0-4 en Max Oldenhof stond er na 90 minuten een 0-5 eindstand op het scorebord. Hoeveel waarde men aan deze uitslag moet hechten, met aan beide zijden diverse invallers, zal blijken op 18 november dan staan beide ploegen namelijk weer tegen over elkaar in competitieverband.

Komende zaterdag reist Middelstum af naar Scheemda waar men tegen de plaatselijke SC Scheemda zal spelen. Op zaterdag 4 november is de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Omlandia uit Ten Boer.

ZEC - Middelstum 0-5 (0-1): 0-1 Heemstra (40); 0-2 Moeken (70); 0-3 van Zalm (79); 0-4 Douma (86); 0-5 Oldenhof (89)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (22 oktober 2023) foto's Jaap van der Laan