Middelstum pas na rust op schot tegen De Fivel - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum pas na rust op schot tegen De Fivel

Middelstum is de laatste weken goed op weg om zich aan het einde van de competitie te gaan verzekeren van dan wel nacompetitie of rechtstreekse promotie in de 4e klasse E. Gistermiddag won de ploeg van Jelmer Meinardi in Zeerijp met 1-5 van de Fivel dat nog steeds niet heeft weten te winnen in deze competitie. De meegereisde supporters uit Middelstum zagen de blauwhemden met een 0-1 voorsprong de rust in gaan. Dat de voorsprong maar magertjes was hadden de bezoekers grotendeels aan zichzelf te wijten want kansen op veel meer kregen de mannen van Meinardi voldoende.

Net als de thuiswedstrijd in september " Toen won men ook al met delzelfde cijfers" was de ploeg uit Middelstum ook nu veel sterker dan het andere Oranje zoals De Fivel vaak genoemd wordt. Op een bal op de lat van de gastheren na "hier kwam Middelstum goed mee weg" was het krachtsverschil duidelijk in het voordeel van Middelstum. Toch scoorde de ploeg van Meinardi slechts 1 keer voor de theepauze door een treffer van Twan Heemstra in de 22e minuut waar het misschien wel gezien de kansen 2 of 3 treffers meer had kunnen/moeten maken maar het vizier stond vaak niet genoeg op scherp.

Na de theepauze eenzelfde wedstrijdbeeld, Middelstum dicteerde de wedstrijd maar kwam maar moelijk tot scoren. Het duurde tot aan de 62e minuut alvorens de voorsprong werd vergroot door een mooie treffer van Allert Moeken 0-2. Hierna ging het stukken beter en scoorde Middelstum er lustig op los. Treffers waren er achtereenvolgens voor Aijolt Douma 0-3, Daan van Zalm 0-4 en Sam Doornbos Clevering 0-5. Vlak voor tijd mocht De Fivel nog de ere treffer laten aantekenen waardoor de eindstand op 1-5 werd bepaald.

Komende zaterdag speelt Middelstum thuis tegen vv Poolster uit Spijk dat 3 punten achter Middelstum op plek 4 op de ranglijst staat. Bovenin de 4e klasse E is het ongekend spannend veel ploegen hebben net als Middelstum uitzicht op een leuk toetje aan het einde van de competitie. De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur op het sportpark aan de Coendersweg in Middelstum.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (4 februari 2024)