Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum onderuit bij NEC Delfzijl

Op Sportpark Centrum in Delfzijl heeft Middelstum gistermiddag de eerste nederlaag van dit seizoen opgelopen. De brigade van trainer Jelmer Meinardi zat geen moment in de wedstrijd en werd op felheid afgetroefd door de gastheren uit Delfzijl. Bij rust stond er een 1-0 stand op het scorebord, het eerste doelpunt viel al in de 6e minuut van de wedstrijd.
De verwachtingen waren hoog gespannen voorafgaande aan de ontmoeting tussen NEC Delfzijl en Middelstum in de 4e klasse E. Beide ploegen hadden in de voorgaande 3 ontmoetingen 2 keer gewonnen en 1 keer gelijk gespeeld en waren bovenin te vinden in de stand op de ranglijst. Voor beide ploegen zou na deze wedstrijd duidelijk zijn wie er mee bovenin zou blijven meedraaien en wie niet. Toch werd het niet de wedstrijd die velen hadden verwacht, daarvoor speelden de bezoekers uit Middelstum te zwak. Ieder duel ging bijna verloren en kansen werden er niet, zoals in de voorgaande wedstrijden door de equipe van Jelmer Meinardi, gecreëerd. Dat het bij rust slechts 1-0 stond kwam meer door het feit dat ook de gastheren uit Delfzijl slecht met hun mogelijkheden omgingen voor de theepauze.

Na de theepauze viel al vrij rap de 2-0, daarna probeerde Middelstum het nog wel om iets te forceren maar de blauwhemden hadden blijkbaar hun dag niet en wisten voor weinig dreiging te zorgen in het doelgebied bij NEC. De gastheren uit Delfzijl werden voortdurend gevaarlijk via de counter maar wisten ook doelman Medema nog slechts 1 keer het nakijken te geven 3-0. Middelstum wist 10 minuten voor het einde nog wel de ere treffer te maken. Uit een mooie aanval scoorde Twan Heemstra de 3-1 maar verder kwam Middelstum niet.

Op de overwinning van NEC Delfzijl viel derhalve ook niets aan te merken deze was volkomen terecht op basis van het vertoonde spel tijdens de wedstrijd. Middelstum mag zich volgende week tijdens de bekerwedstrijd in Zandeweer tegen ZEC proberen te revancheren na deze matige vertoning.

NEC Delfzijl - Middelstum 3-1 (1-0): 1-0 Switynk (6); 2-0 Roeters (48); 3-0 Lambeck (65); 3-1 Heemstra (79)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (15 oktober 2023) foto's Jaap van der Laan