Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum fc zuidlaren

Middelstum heeft in het duel tegen koploper FC Zuidlaren niet voor een stunt kunnen zorgen. Een uur lang voetbalde de brigade van trainer Frank Konneman goed mee met de koploper uit de 4e klasse D. Daarna was het over en uit, mede door het wegsturen van Thijs Hoeksema, die met rood voor natrappen het veld vroegtijdig kon verlaten. Hierdoor moest de thuisploeg het laatste kwartier met 10 man verder.

Waar het duel in Zuidlaren kansloos werd verloren was het zaterdag op het sportpark in Middelstum een totaal andere wedstrijd. Na een voorzichtig begin van de wedstrijd waarin de gasten enkele kleine mogelijkheden kregen was het Middelstum dat via Mateo Milkovic gevaarlijk werd voor het vijandelijk doel. Milkovic schoot na een klein kwartier nog voorlangs bij doelman Luikens. Niet veel later was het wel raak voor de jongeling van Middelstum. Milkovic worstelde zich langs Bas Boersma en schoot de bal hard tegen de touwen 1-0. Brutaal voetbalde de thuisploeg verder en vocht voor iedere meter. Na een half uur ging Thijs Oosterhof in de fout door zich de bal af te laten snoepen door Bas Boers. Oosterhof legde daarna zijn tegenstander neer binnen de 16 waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Vanaf elf meter schoot Robin Wolters de bal achter doel Mark Kramer 1-1. Tot aan de rust veranderde deze stand niet meer.

Ook na de theepauze leek het er eerst op dat Middelstum mogelijk wel eens voor een verrassing zou kunnen gaan zorgen. Ondanks dat de bezoekers het betere van het spel hadden na de thee bleef de jonge ploeg van Konneman strijden voor een goed resultaat. In het laatste kwart van de wedstrijd werd pas het verschil door de koploper gemaakt. Uit een corner die eerst nog voorbij alles en iedereen voor het doel van Middelstum vloog kwam de bal terecht bij Jos Lamain bij de tweede paal. Lamain zette de bal opnieuw voor Bob Poorta kreeg het leer in in twee pogingen achter doelman Kramer 1-2. Kort na de voorsprong kon Thijs Hoeksema, nadat hij eerst zelf van achter hard onderuit werd gehaald, zich niet beheersen en trapte na. Met direct rood mocht hij vroegtijdig de kleedkamer op gaan zoeken. Met 10 man werd het laatste kwartier uitgespeeld door de blauwhemden die 10 minuten later de 1-3 binnen geschoten zagen door opnieuw Bob Poorta. Middelstum kreeg nog een mogelijkheid vlak voor tijd uit een vrije trap maar zag doelman Luikens de bal prima over de lat tikken. Na 90 minuten was één ding vandaag wel duidelijk geworden dat bijna iedere ploeg in deze klasse van elkaar zou kunnen winnen. Voor Middelstum, ging ondanks de tomeloze inzet van de ploeg, deze vlieger vandaag niet op.

Komende zaterdag is Middelstum vrij, een week later spelen de blauwhemden een uitduel in Groningen tegen Amicitia VMC.
Middelstum – FC Zuidlaren 1-3 (1-1): 1-0 Milkovic (17); 1-1 Wolters (29); 1-2 Poorta (69); 1-3 Poorta (82)

Bekijk het FOTOVERSLAG van deze wedstrijd.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (25 maart 2019) Foto’s Jaap van der Laan