Middelstum blijft in de race voor kampioenschap - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum blijft in de race voor kampioenschap

Het blijft ongekend spannend in de 4e klasse E van het zaterdagvoetbal. Middelstum won vandaag op het eigen Sportpark van laagvlieger Rood Zwart Baflo met 4-0. Mede door het verlies van DVC Appingedam vandaag bij vv Poolster (2-0) is de voorsprong op Middelstum geslonken naar 2 punten. Met nog 2 wedstrijden te gaan zal pas op de slotdag van de competitie duidelijk worden wie zich van beide ploegen als kampioen mag gaan kronen.
Middelstum had vanmiddag maar weinig moeite nodig om de 3 punten in eigen huis te houden. Het kwaliteitsverschil was simpelweg te groot tussen beide ploegen, iets wat vooraf ook wel een beetje in de lijn der verwachtingen lag. Na 20 minuten kwamen de blauwhemden op voorsprong door een doelpunt van Twan Heemstra 1-0. Amper 7 minuten later kreeg de thuisploeg een strafschop toegekend na een handsbal van een Rood Zwart speler legde wees scheidsrechter Beens gedecideerd naar de stip. Twan Heemstra gaf doelman Lukassen geen schijn van kans en schoot zijn 2e treffer tegen de touwen 2-0. Na een dik halfuur schoot Xander Anema de 3e van de middag binnen en leek Middelstum alle gelegenheid te krijgen om het doelsaldo wat op te krikken. Vijf minuten voor de theepauze was het wederom raak en scoorde Twan Heemstra zijn derde van de middag 4-0. Met deze ruime voorsprong mochten beide ploegen de kleedkamer gaan opzoeken voor de rust.

Na de hervatting kwamen er net als vorige week tegen ZEC wat nieuwe spelers binnen de lijnen bij Middelstum. Het spel werd er niet beter op maar ondanks dat bleef Middelstum de bovenliggende ploeg. Na een minuut of 65 maakte Stephan Smit een niet al te slimme overtreding net voor de 16 van de thuisploeg. Smit met al geel op zak kreeg opnieuw geel en mocht derhalve vroegtijdig de douche op gaan zoeken. Middelstum moest derhalve het laatste halfuur met 10 man verder. Rood Zwart probeerde er van alles aan te doen om de eretreffer op het scorebord te krijgen en kreeg na 70 minuten na opnieuw hands, maar nu binnen de 16 van Middelstum, hiervoor de gelegenheid. Echter doelman Medema stopte de strafschop die niet erg overtuigend werd ingeschoten knap waardoor de 4-0 voorsprong op het scorebord bleef staan. Na 90 minuten vond scheidsrechter Beens het genoeg geweest en floot de wedstrijd ten einde.

Het bericht dat Poolster met 2-0 had gewonnen van koploper DVC Appingedam was een kers op de taart voor Middelstum vandaag. De wedstrijd van zaterdag 11 mei aanstaande kan wel eens van cruciaal belang worden voor zowel DVC als Middelstum. Mocht Middelstum het thuisduel die zaterdag op haar naam schrijven dan zijn de blauwhemden op de slotdag koploper in 4E. De laatste wedstrijd spelen de mannen van Jelmer Meinardi uit in Uithuizermeeden tegen De Heracliden. DVC speelt dan thuis tegen Corenos.

Middelstum - Rood Zwart Baflo 4-0 (4-0): 1-0 Heemstra (20); 2-0 Heemstra (27); 3-0 Anema (36); 4-0 Heemstra (40)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (20 april 2024) foto's Jaap van der Laan