Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum blijft 4e klasser na winst op Corenos

Op de slotdag van het voetbalseizoen 2018-2019 heeft Middelstum zich op eigen kracht veilig gespeeld door een 3-1 orverwinning op Corenos uit Roodeschool. Bij rust stond de equipe van trainer Frank Konneman met 1-0 voor. Het duurde lang na de theepauze voordat de blauwhemden op 2-0 kwamen. Bij de tweede treffer werd men geholpen door een eigen speler van de bezoekers uit Roodeschool die het leer zelf achter hun doelman tegen de touwen werkte. Corenos kwam kort daarop nog wel weer terug in de wedstrijd door een treffer van Allard Duinkerken 2-1. Maar in de slotminuut maakte Kristian Boelema aan alle onzekerheden een einde door de 3-1 voor Middelstum te scoren.

Het duel op het sportpark in Middelstum stond stijf van de spanning, want zowel Middelstum als Corenos waren nog niet veilig in de stand voor een plaats waarop men de nacompetitie zou kunnen ontlopen. Vele scenario's waren denkbaar waardoor beide ploegen veilg zouden zijn. Toch zag het publiek dat beide teams voor de overwinning wilden gaan. Na een sterke openingsfase van Corenos waarin de ploeg al direct voor gevaar zorgde voor het doel van Jeroen Smit kon Middelstum zich pas na een minuut of 10 onder de druk uitspelen. Vanaf dat moment ontspon zich een wedstrijd die meer spannend dan goed te noemen was. Middelstum kreeg ook voor de theepauze een aantal goede mogelijkheden. Tot 2 keer toe had Gerard Brontsema de score kunnen open. Oog in oog met doelman Buntjer verzuimde de topscoorder van Middelstum beide keren. Toch was het Middelstum dat voor de theepauze aan de leiding zou komen. In de 30e minuut kregen de blauwhemden een vrijetrap aan de linkerzijde van het veld ter hoogte van het zestienmeter gebied. Op fantastische wijze (denk hierbij aan het doelpunt welke Ajax speler Lasse Schöne maakte tegen Real Madrid in de CL) krulde Romke Korpershoek op bijna iedentieke wijze de bal achter doelman Buntjer tegen de touwen 1-0. Bij rust bleek zijn doelpunt de enige treffer te zijn.

Met de tussenstanden op de andere velden leek het voor de bezoekers uit Roodeschool een vervelende middag te gaan worden. Men probeerde er dan ook van alles aan om Middelstum onder druk te zetten. Maar doordat het spel zowel bij de bezoekers als de thuisploeg er niet beter op werd bleef het lange tijd 1-0. Pas nadat Kevin Haan onder druk werd gezet bij een aanval van Middelstum door Thijs Hoeksema passeerde Haan de uit zijn doel gekomen Buntjer op pijnlijke wijze zelf en hielp zo Middelstum 10 minuten voor tijd aan een comfortabele 2-0 voorsprong. Bij Corenos ging men vanaf dat moment alles of niets spelen omdat men niets meer te verliezen had. Vlak na de 2-0 scoorde de in het veld gebrachte Aalderd Duinkerken de aansluitingstreffer voor de mannen van coach Marco Pesiwarissa 2-1. Met nog enkele minuten op de klok beloofde het nog een hete slotfase te gaan worden voor Middelstum. Maar de kracht en het overzicht ontbrak Corenos in deze slotfase. Middelstum daarin tegen scoorde in de 90e minuut nog wel door een fraaie treffer van Kristian Boelema werd aan alle onzekerheden die er nog waren een einde gemaakt 3-1.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter de Klein was de vreugde in het Middelstumkamp groot. Op eigen kracht behaalde de jonge ploeg van Frank Konneman deze zeer belangrijke overwinning en blijft men 4e klasser. Voor Corenos waren de druiven zuur want zij moeten in de nacompetitie proberen om in de 4e klasse te blijven, we wensen hun daarbij veel succes en hopen dat we elkaar volgend seizoen weer gaan tegen komen op de velden.

Middelstum - Corenos 3-1 (1-0): 1-0 Korpershoek (30); 2-0 Eigen doelpunt (78); 2-1 Duinkerken (84); 3-1 Boelema (90)

Bekijk het FOTOVERSLAG van deze wedstrijd.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (26 mei 2019) foto's Jaap van der Laan