Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum alleen aan kop na winst op Poolster

Middelstum mag zich na de winst op eigen veld tegen Poolster (1-0) sinds vanmiddag trotse koploper noemen in de 4e klasse E. Door het puntenverlies van NEC Delfzijl en DVC Appingedam gaan de blauwhemden alleen aan kop met 27 punten uit 13 wedstrijden. De wedstrijd bleef spannend tot aan de slotfase, toen opende Aijolt Douma de score namens de thuisploeg, het zou de enige treffer van de wedstrijd zijn.
.
Gezien de statistieken van de onderlinge ontmoetingen tussen beide ploegen konden de toeschouwers rekenen op een wedstrijd waarin de ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn, vanmiddag was het niet anders op het sportpark aan de Coendersweg. De beginfase ging de wedstrijd aardig gelijk op al hadden de bezoekers uit Spijk wel wat meer balbezit dan de gastheren. Echte kansen voor beide doelen kwamen er maar zelden voor. In het laatste deel van de eerste helft begon Middelstum wat meer uit zijn schulp te kruipen en zorgde voor meer gevaar in de zestien bij Poolster. Toch zou er tot aan de rust niet gescoord worden.

In het tweede bedrijf was Middelstum de betere ploeg en creëerden de blauwhemden een paar goede mogelijkheden om de score te openen, maar keer op keer slaagden de mannen van Jelmer Meinardi er niet in om het leer tegen de touwen te werken achter de doelman van Poolster. Het begon er net als in de heenwedstrijd in Spijk op te lijken dat het ook vandaag 0-0 zou blijven. Echter zo'n 10 minuten voor tijd kwam alsnog de treffer voor de gastheren uit Middelstum op het scorebord van Hendrik de Veen te staan. Aijolt Douma was de gevierde man met zijn treffer in de 79e minuut 1-0. Poolster drong in de slotfase nog wel aan en was tot 2 keer toe dicht bij de gelijkmaker maar tot scoren kwam de ploeg van Jeroen de Groot niet waardoor Middelstum na 90 minuten kon gaan juichen met deze mooie overwinning op één van de naaste concurrenten.

Middelstum staat in ieder geval de komende 2 weken aan kop omdat er pas weer gevoetbald wordt in het weekend van 2 maart, dan gaan de blauwhemden op bezoek in Roodeschool bij Corenos.

Middelstum - Poolster 1-0 (0-0): 1-0 Douma (79)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (10 februari 2024) foto's Jaap van der Laan