Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Het blijft spannend voor Middelstum

Het is zaterdag 18 mei 2019. Een dag een datum waar beslissingen konden vallen in de 4e klasse D. Vandaag moesten de mannen van Frank Konneman vol aan de bak tegen het in goede vorm verkerende HS’88 uit Hoogezand. HS’88 stond er prima voor in de 3e en laatste periode en de Middelstumers hadden niets meer en niets minder te doen om punten te pakken vandaag, immers men is nog steeds niet gevrijwaard van de nacompetitie om degradatiewedstrijden te spelen. De 25 punten en de 7e plek op de ranglijst zouden normaliter allang voldoende moeten zijn geweest. Met deze wetenschap vetrokken de spelersgroep en de staf richting Hoogezand. De jonge gretige selectie werd vandaag nog eens aangevuld met de jongelingen Kiet de Winter en Julian Mulder.

Vandaag speelde Middelstum wederom in het witte tenue. De bezoekers uit Middelstumem traden vol goede bedoelingen de matige grasmat in Hoogezand. Vanaf de aftrap ontspon zich gelijk een interessante wedstrijd van 2 ploegen welke wilden en durfden te voetballen. HS kwam, en de slag op het middenveld barste los. Na 18 minuten was het vanuit het niets Dennis Verkerk welke zich fraai los kapte van zijn directe tegenstander en nog veel mooier de 0-1 binnen schoot. Dit doelpunt gaf de Middelstumers een heerlijke boost! Gedurende de 1e helft werd HS’88 steeds sterker, maar de verdediging bij Middelstum stond prima men gaf weinig weg. Zo voetbalde Middelstum zich keurig richting de rust, waarbij gemeld mocht worden dat de aanvallers van HS’88 toch wel wat dreigender werden in het verloop van het eerste bedrijf. De kleedkamers werden na 45 minuten opgezocht met een toch wel verrassende voorsprong voor de jonge ploeg uit Middelstum.

Na de rust een heel ander wedstrijdbeeld. HS kwam furieus uit de startblokken en dwongen de Middelstumers ver terug op eigen helft. Het was dan ook de lepe Sven Rosevink welke in de 51e minuut de gelijkmaker aantekende 1-1. Middelstum kreeg het lastiger en HS rook bloed. Wederom was het Sven Rosebrink die scoorde in de 61e minuut 2-1. Middelstum was zichtbaar aangeslagen en leek rijp voor de sloop. In de 80e minuut was het Arno Oosterhof welke de 3-1 maakte en de wedstrijd daarmee op slot gooide. De ingevallen Kristian Boelema was nog erg dichtbij de 3-2, helaas belande zijn schot op de paal. Vlak voor het eindsignaal werd het tot overmaat van ramp ook nog 4-1 door Miquel Korte. De nederlaag voor de blauwhemden was vandaag terecht maar wel enigszins geflatteerd.

Komende zaterdag, 25 mei, komt vv Corenos uit Roodeschool op bezoek voor de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Beide ploegen zijn nog niet veilig en kunnen de punten derhalve goed gebruiken. Namens vv Middelstum willen we een ieder die de blauwhemden een warm hart toedragen vragen om naar het sportpark te komen zaterdag en onze mannen te steunen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

HS’88 – Middelstum (4-1 (0-1): 0-1 Verkerk (18); 1-1 Rosevink (51); 2-1 Rosevink; 3-1 Oosterhof (80); 4-1 Korte (90)

Bron: Sportredactie Team Middelstum-info ism Bart Poortinga (20 mei 2019) foto uit het archief