Hardwerkend Middelstum brengt DVC eerste nederlaag van dit seizoen toe - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Hardwerkend Middelstum brengt DVC eerste nederlaag van dit seizoen toe

Middelstum heeft gistermiddag goede zaken gedaan in de topper tegen DVC uit Appingedam trokken de blauwhemden de winst over de streep tegen een bovenliggende thuisploeg. Matchwinnaar voor de ploeg van scheidend Middelstum trainer Jelmer Meinardi werd Aijolt Douma die na een klein kwartier bij de eerste de beste aanval van de bezoekers uit Middelstum raak schoot 0-1.
Thuisploeg DVC nam van meet af aan het initiatief in de wedstrijd tegen Middelstum op het Wellemansportpark in Appingedam gistermiddag. De ploeg kwam met goed combinatievoetbal voor de dag en wist Middelstum gedurende het eerste kwartier ver terug te dringen op eigen helft. Ondanks het overwicht van de thuisploeg waren het de bezoekers die bij de eerste de beste keer dat men in de zestien kwam bij de gastheren die de score wisten te openen via een mooie treffer van Aijolt Douma 0-1. Hierna bleef het spelbeeld hetzelfde, DVC mocht de bal hebben en Middelstum trok zich terug op eigen helft. De gastheren waren na de openingstreffer op zoek naar de aansluiting maar speelden vaak slordig en onnauwkeurig waardoor Middelstum gemakkelijk stand wist te houden tot aan de theepauze.

Ook na de theepauze waren de gastheren uit Appingedam die het meeste balbezit mochten claimen, maar net als voor rust wist men niet echt gevaarlijk te worden in de zestien bij doelman Medema van Middelstum. Op basis van het veldoverwicht had de thuisploeg wel een punt verdiend, maar zoals wel vaker gebeurd was het de tegenstander die met de 3 punten aan de haal ging gistermiddag. Middelstum vocht voor wat men waard was en trok met vereende kracht de 0-1 voorsprong over de streep.

Jelmer Meinardi was na afloop uiteraard zeer content met de winst. Vorige week hebben we de wedstrijd van DVC uit bij Corenos bezocht, op basis van wat we daar hebben gezien heb ik mijn tactiek voor deze wedstrijd gemaakt iets wat voor ons goed uit heeft gepakt vandaag. Middelstum gaat nu de winterstop in op een mooie 2e plaats achter koploper DVC. De eerstvolgende wedstrijd voor de ploeg van Meinardi is op zaterdag 27 januari, dan komt de Heracliden uit Uithuizermeeden op bezoek op het sportpark van Middelstum.

DVC Appingedam - Middelstum 0-1 (0-1): 0-1 Douma (14)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (10 december 2023) foto's Jaap van der Laan