Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Bliksemstart levert Middelstum 3 punten op

Middelstum kende zaterdagmiddag op het eigen sportpark een geweldige start in de wedstrijd tegen Corenos uit Roodeschool. Binnen een tijdsbestek van  8 minuten leidde de ploeg van Jelmer Meinardi al met 2-0. Binnen 3 minuten legde scheidsrechter Stewart de bal op de stip nadat Aijolt Douma werd vastgehouden binnen de beruchte lijnen. Het buitenkansje werd verzilverd door Twan Heemstra 1-0. Niet veel later was het opnieuw raak, uit een mooie aanval scoorde Douma namens Middelstum de 2-0.
Middelstum grossierde ook gedurende het verdere verloop in het eerste bedrijf in voldoende kansen om de bezoekers uit Roodeschool met een grote nederlaag huiswaarts te laten keren. Maar net als in de wedstrijd van vorige week tegen Poolster verzuimde men om de trekker definitief over te halen waardoor de bezoekers mochten blijven hopen op een beter resultaat. De rust werd dan ook bereikt met de 2-0 voorsprong voor de blauwhemden van Middelstum.

Na de theepauze moest Corenos het met een mannetje minder doen. Brian Pattiwael zeurde vlak voor de theepauze voortdurend richting scheidsrechter Stewart waarvoor hij de gele kaart kreeg. Toen hij in de pauze, nog op het veld, zijn ongenoegen opnieuw kenbaar maakte richting de leidsman kreeg hij zijn 2e gele prent en dus rood. Een domme actie die de bezoekers uit Roodeschool er zeker niet bij kon gebruiken na rust.

Middelstum geloofde het wel na de theepauze en speelde een slordige 2e helft waarin men ondanks een veldmeerderheid maar weinig kansen kreeg. Corenos ging begrijpelijk compacter spelen en hanteerde vaak de lange bal. Voor het publiek viel er dan ook maar weinig moois meer te beleven. Na 90 minuten stond er nog steeds een 2-0 stand op het scorebord.

De 3 punten zijn dan wel binnen gehaald maar het spel zal zeker in de komende wedstrijden beter moeten dan wat de thuisploeg na rust heeft laten zien. Komende zaterdag spelen de blauwhemden uit in Delfzijl tegen NEC dat net als Middelstum 7 punten heeft uit 3 wedstrijden.

Middelstum-Corenos 2-0 (2-0): 1-0 Heemstra vanaf 11 meter (3); 2-0 Douma (8). Bijzonderheden: Rode kaart Pattiwael (Corenos)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (8 oktober 2023) foto's Jaap van der Laan