Feestverlichting centrum Middelstum onthuld.

Op maandagavond 5 november is om 19.30 de nieuwe feestverlichting van Handels- en bedrijvenvereniging Middelstum (HV) onthuld bij Herberg de Valk. Voor de gelegenheid was de Herberg mooi verlicht door Peter Zuidhof van Disco-n-Action en stond er een klein podium klaar onder een lantaarnpaal.

06112018 HVM 1

Namens de HV nam Mark Willem Evenhuis het woord. Hij vertelde over het ontstaan en de realisatie van het plan voor de feestverlichting. Er was al langer de wens in Middelstum om tijdens de feestdagen het centrum mooi verlicht te hebben. Maar tot concrete plannen kwam het niet. In 2016 kwam Edith Reinhardt van Schapenvel.nl in gesprek met de gemeente Loppersum naar aanleiding van de langdurige hinder die zij en andere winkeliers ondervonden van de herinrichting van Middelstum en met name van het feit dat het extra lang duurde. Enige compensatie was wel op zijn plaats en dat vond de gemeente ook. Edith heeft toen het idee geopperd om de mooie nieuwe lantarenpalen in de Heerestraat en de Burchtstraat geschikt te maken voor feestverlichting.

06112018 HVM 2

De gemeente heeft daarmee ingestemd en het vervolgens ook gerealiseerd. Maar toen moest er nog feestverlichting komen. Samen met Stichting Dorpsbelangen Middelstum en de Historische Vereniging Middelstum heeft de HV toen naar de mogelijkheden en wensen gekeken. Al gauw was er overeenstemming over wat het moest worden. Maar zo als met de meeste mooie plannen ging dat wel wat kosten. Gelukkig waren er een aantal subsidieverstrekkers bereid om het plan mede te financieren. De HV heeft bijdragen ontvangen van: het Loket Leefbaarheid, SNS fonds Middelstum, het Stimuleringsfonds Rabobank en Stichting Stem (Koor en Rinkel). De HV bedankt alle subsidieverstrekkers en de gemeente Loppersum voor het mede mogelijk maken van het plaatsen van de feestverlichting in Middelstum.

06112018 HVM 3

Door een druk op de knop heeft oud bestuurslid Folly Hemmes van MulderWonen de feestverlichting ontstoken. Folly was 1 van de initiatiefnemers van de doorstart van de HV een aantal jaren geleden. Vanaf nu wordt het centrum van Middelstum in de zomermaanden versierd door de prachtige hangende bloembakken en in de wintermaanden door mooie feestverlichting!

06112018 HVM 4

De realisatie van dit project is een mooi voorbeeld van waar goede samenwerking in een dorp toe kan leiden. Op dinsdagavond 6 november zullen vrijwilligers van de HV de feestverlichting gaan monteren. De HV bedankt iedereen voor haar of zijn bijdrage.

Bekijk de FOTOREPORTAGE welke onze fotograaf maakte van deze avond bij Herberg in de Valk.

Bron: Handels- en bedrijvenvereniging Middelstum (6 november 2018) foto toestel Jannes Klaassen

Middelstum

°C

YAHOO_WEATHER_
Vochtigheid: %
Wind:N tot