Nationale natuurwerkdag op Ewsum.

Op Ewsum stond om 9.30 uur de koffie/ thee met een heerlijk brownie klaar voor de vrijwilligers van de natuurwerkdag. De groep vrijwilligers waren 16 mensen groot. Met veel enthousiasme trokken ze naar de oprijlaan het zonnetje tegemoet om de lindes (kaarsen) langs de oprijlaan zo hoog mogelijk vanaf de grond op te snoeien.

 04112018 Natuurwerkdag 1

Het snoeien van de lindes moet nu gebeuren anders worden de takken te zwaar. De gesnoeide takken werden tussen de bomen gelegd. Wat komen er veel takken af. Het was een leuke gezellige groep met allemaal het doel: heerlijk met elkaar werken in de natuur, en Ewsum helpen . En het was genieten deze dag. Het weer werkte uitstekend mee. Ondertijd werden we voorzien van koffie/thee.

04112018 Natuurwerkdag 3

Tussen de middag stonden er heerlijke gezonde broodjes en een kop pompoenensoep klaar. Onder het eten vertelde Kees Groenendijk, dat ze altijd erg blij zijn met deze natuurwerkdag en dat ze altijd onder de indruk zijn hoeveel er zo´n dag gebeurt. Eigenlijk zou dit in het voorjaar nog een keer moeten gebeuren. Maar dan ander werk.

04112018 Natuurwerkdag 2

Het voorjaar is altijd een drukke tijd. Dan moet er veel gebeuren voor in de bloementuin. Een aantal waren direct enthousiast en doen in het voorjaar weer mee op een zaterdag. Dus als dit ook iets voor u is meldt het dan bij de theeschenkerij . Dan krijgt u t.z.t. bericht.

04112018 Natuurwerkdag 4

Als dank kreeg iedereen een zakje met rode tulpenbolletjes van het Landschapsbeheer. Een geslaagde natuurwerkdag 2018.

Bekijk het FOTOVERSLAG welke van deze dag is gemaakt.

Bron & foto's: Stichting Dorpsbelangen Middelstum (4 november 2018)

Middelstum

°C

YAHOO_WEATHER_
Vochtigheid: %
Wind:N tot