Overdracht Kunstobject d´Ol Börg Asinga aan het dorp.

Vorig jaar begin juli had het dorp uit 3 nominaties (door een onafhankelijke jury voor gedragen) gekozen voor het ontwerp van de Middelstumer Paul Rinket. Het ontwerp stelde een ontmoetingsplek voor, waar het hele dorp gebruik van kan maken.

12062018 Kunstobject Asingapark 0

Een prachtig podium op de fundamenten van de oude Asinga borg, met een heraldieke afbeelding uit het wapen van de provincie Groningen in het midden, omringd door hele oude klinkers en een rand van verschillende hoogtes waardoor een speels geheel ontstaat. Bovendien heeft de kunstenaar in een kortenstaal rand een tekst laten maken.

12062018 Kunstobject Asingapark 1

Deze tekst is een haiku, een Japans gedicht , waarin heel mooi wordt weer gegeven wat de plek voorstelt.
Ooit stond hier een borg
Nu als afdruk in het groen
Spoor van Asinga
Er is namelijk geen afbeelding van de Asingaborg.

Het park is nu een juweeltje van Middelstum waar we met recht trots op kunnen zijn.Veel Middelstumers hebben mee daar hun steentje aan bijgedragen. Zowel bij de aanleg nieuwe beplanting park als bij het kunstobject. Het kunstobject is in samenwerking met Paul door Elzinga uitgevoerd en het kortenstaal door Boelema. Door het slechte weer van afgelopen herfst heeft het even geduurd, maar nu is het klaar. En dat alles door de Gemeente Loppersum en de subsidiegevers. De namen stonden al een tijd op het bord bij de ingang van het park, toch willen we ze hier nog een keer noemen.

12062018 Kunstobject Asingapark 2

SNS-Fonds Middelstum, Scholtenfonds, Loket Leefbaarheid/ Kansrijk Groningen en RABO- bank Noord. Zaterdagmiddag was de overdracht. Een gezellig samenzijn op het Concordiaplein vanwaar men achter een trommelaar van de Malletband naar het kunstobject toog. Op het kunstzinnige podium zat de Malletband klaar om als eerste band een concert te mogen geven na de overdracht.

12062018 Kunstobject Asingapark 3

De overdracht gebeurde door wethouder Slager. Hij gaf de ingelijste tekst van de haiku aan de voorzitter van st. Dorpsbelangen waarmee het kunstobject vanaf dat moment het dorp toebehoort. Een feestelijke middag met muziek van de Malletband afgewisseld met klanken van het carillon door Henk Veldman, onder het genot van een hapje en een drankje op het plein en in het park, prima verzorgd door VITA NOVA.

12062018 Kunstobject Asingapark 4

De werkgroep ”Wie brengt Asinga Borg tot leven “ heeft hiermee de opdracht afgerond. Het dorp is aan de beurt.

Bekijk het FOTOVERSLAG van deze middag die door onze fotograaf is gemaakt.

Bron: Werkgroep “Wie brengt Asinga tot leven” (12 juni 2018) foto toestel Jannes Klaassen

Middelstum

°C

YAHOO_WEATHER_
Vochtigheid: %
Wind:N tot