Middelstum verliest van beter Poolster.

Middelstum had zich zaterdag in de wedstrijd tegen Poolster uit Spijk al veilig kunnen spelen. De ploeg van Raymond Scholtens zou bij winst niet meer in te halen zijn geweest door Corenos en GEO. Maar na 90 minuten stond er een 0-2 stand op het scorebord in het voordeel van de bezoekers, een uitslag die gezien de wedstrijd terecht was.

Dinsdagavond in de wedstrijd tegen GEO (6-1 winst) had de thuisploeg zich al wat meer lucht verschaft op de andere ploegen onderin op de ranglijst van de 4e klasse D. Toen speelden de blauwhemden tegen een aanzienlijke zwakkere tegenstander dan vandaag het geval was. De bezoekers uit Spijk wisten wat hun te doen stond wilde men zich een goede uitgangspositie creëren voor de nacompetitie waarin de ploeg gaat uitkomen. Er zou 3 keer op rij gewonnen moeten worden en FC LEO zou een steekje moeten laten vallen. Met die wetenschap werd er zaterdagmiddag afgetrapt op het sportpark in Middelstum.

13052018 Middelstum Poolster 1 

Poolster liet van meet af aan zien dat het vandaag voor de volle winst zou gaan. De ploeg van Jaap Danhof speelde vanaf de eerste minuten volop op de aanval. Zo kreeg spits Dennis van Dijk al na een paar minuten een grote mogelijkheid om de score voor de bezoekers te openen. Van Dijk verzuimde echter in de afwerking. Met spelbepaler Kevin Bijlsma in de ploeg hadden de bezoekers een prima spelverdeler in het veld staan. Ook na de eerste mogelijkheid bleven de bezoekers de achterhoede bij Middelstum bezig houden. Middelstum speelde vandaag met een groot aantal A junioren in de ploeg, op zich niets mis mee maar je kon zien dat de jongelingen vandaag ‘vaak’ te kort kwamen. Ondanks het veldoverwicht van de bezoekers uit Spijk bleef het 0-0 tot aan de rust.

Na de theepauze was het spelbeeld op de beginfase na hetzelfde als in het eerste bedrijf. Middelstum had Romke Kopershoek in de rust gewisseld voor de 16 jarige Mateo Milkovic. Het verschil in de stand kwam pas in het 2e kwart na rust tot stand. Met veel kunst en vliegwerk had doelman Alwin Zwerver zijn doel tot aan de 66e minuut schoon weten te houden maar kon hij niet voorkomen dat op aangeven van Kevin Bijlsma Johan de Groot de verdiende 0-1 in de 67e minuut tegen de touwen schoot. Amper 7 minuten later was de wedstrijd gespeeld toen Jesse Smit uit een snel genomen vrije trap op zijn wenken werd bediend door Peter Westerhuis en de 0-2 scoorde. Ook in het resterende deel van de wedstrijd kregen de bezoekers uit Spijk nog een aantal mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer.

13052018 Middelstum Poolster 2

Door de resultaten van de andere wedstrijden onderin kan Middelstum mogelijk woensdagavond zonder zelf te spelen al veilig zijn. Dan speelt Corenos uit bij FC LEO in Leens. Mocht de ploeg uit Roodeschool deze wedstrijd verliezen dan is Middelstum niet meer te achterhalen en mag men volgend seizoen opnieuw in de 4e klasse uitkomen.

De eerstvolgende wedstrijd voor Middelstum is aanstaande zaterdag (19 mei) thuis tegen Westerlee. De wedstrijd begint om 14.30 uur op het sportpark aan de Coendersweg.

Middelstum – Poolster 0-2 (0-0): 0-1 De Groot (67); 0-2 Smit (74)

Bekijk het FOTOVERSLAG van deze wedstrijd.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (13 mei 2018) foto toestel Jaap van der Laan

Middelstum

°C

YAHOO_WEATHER_
Vochtigheid: %
Wind:N tot