Middelstum rode lantaarndrager na verlies tegen SGV.

Na de wedstrijd van zaterdag is Middelstum rode lantaarndrager geworden in de 4e klasse D. De thuisploeg verloor op eigen veld de belangrijke ontmoeting in de strijd onderin tegen SGV uit Schildwolde met 2-3. Lang zag het er naar uit dat de thuisploeg met de winst aan de haal zou gaan. Echter een wedstrijd duurt nog steeds 90 minuten en daar kwam de thuisploeg helaas ook achter.

Dat Middelstum uitgerekend, na een goede wedstrijd van een week eerder uit bij Poolster, zaterdag in het kelderduel onderuit ging had de ploeg van Raymond Scholtens grotendeels aan zich zelf te danken. Na 70 minuten stond de thuisploeg nog met 2-0 voor. Hierna ging het mis. De ploeg begon steeds meer achteruit te voetballen en hielp hierdoor SGV mede in het zadel.

04122017 Middelstum SGV 1

Na een sterke openingsfase, waarin Middelstum twee riante kansen om zeep hielp om de score te open viel de eerste treffer van de thuisploeg na 13 minuten wedstrijd. Uit een kluts voor het doel bij SGV scoorde Kristian Boelema met de knie/bovenbeen de 1-0 voor de blauwhemden. Boelema had hiervoor al 2 keer de kans gehad om de score te openen maar faalde in de afronding. Beide ploegen waren na deze openingsfase gelijkwaardig aan elkaar en kregen zo nu en dan wat kansjes. Tot aan de theepauze veranderde er echter niets aan de stand op het scorebord.

04122017 Middelstum SGV 2

Na de theepauze kwam Middelstum opnieuw goed uit de kleedkamer. De eerste kansen waren er dan ook voor de thuisploeg. Na ruim een uur kwam Middelstum op een 2-0 voorsprong. Een prima opgezette aanval werd goed afgerond door de ook vandaag sterk spelende captain Anne Vaatstra. Met een droog schot verraste hij doelman Dick Voorma, die met zijn vijftig plus leeftijd nog altijd zijn mannetje staat binnen de selectie van de Schildwolders. Na de tweede treffer ging het mis bij de thuisploeg. In plaats van naar voren te blijven voetballen liep de ploeg van Raymond Scholtens steeds meer achteruit en riep daarmee de problemen op zich af. Dat uitgerekend, de sinds enkele wedstrijden terug gekeerde Jos Hoeksema, de aansluitingstreffer 2 minuten later binnen schoot was voor velen geen verrassing 2-1. Met nog een kwartier op de klok liet Middelstum zich steeds verder terug dringen en kon de gelijkmaker niet uitblijven. Na 80 minuten zette Henk Jansma namens SGV beide ploegen weer naast elkaar 2-2. Vlak voor tijd (87e minuut) kreeg Middelstum haar derde tegentreffer deze middag tegen. Balverlies op het middenveld was de aanleiding hiervan. Een prima voorzet vanaf de rechtervleugel werd de bij de tweede paal binnenlopende Bauke Mossel prima tegen de touwen gewerkt 2-3. Een enorme domper voor de blauwhemden die door de nederlaag nu helemaal onderaan staan in de 4e klasse D.

Zaterdag speelt Middelstum wederom thuis, dan komt GEO uit Garmerwolde op bezoek.

Bekijk het FOTOVERSLAG van deze wedstrijd.

Middelstum – SGV 2-3 (1-0): 1-0 Boelema (13); 2-0 Vaatstra (61); 2-1 Hoeksema (70); 2-2 Jansma (80); 2-3 Mossel (87)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (4 december 2017) foto toestel Jaap van der Laan.

 

Middelstum

°C

YAHOO_WEATHER_
Vochtigheid: %
Wind:N tot