Middelstum op kletsnat veld onderuit tegen Holwierde.

Na bijna 20 jaar terug in de tijd (seizoen 1998-1999) komen we de laatste wedstrijd in competitieverband tussen Middelstum en Holwierde tegen in de boeken. Holwierde begon destijds aan haar opmars en speelde een groot aantal jaren in de 1e klasse. In het seizoen 2013-2014 kwam daar een einde aan en moest men opnieuw beginnen in de 5e klasse waaruit men vorig jaar promoveerde. Zaterdagmiddag stonden beide ploegen opnieuw weer tegenover elkaar.

Op een kletsnat sportpark in Middelstum wilden de blauwhemden het verlies van een week eerder tegen SJS proberen weg te poetsen. Lange tijd werd er getwijfeld of de wedstrijd Ć¼berhaupt wel door zou gaan. (Veld 1 was vrijdag al afgekeurd door de consul) Scheidsrechter Jongeling hakte uiteindelijk de knoop door. Op veld 2 moest er gevoetbald worden. Op een aantal plaatsen was het veld niet best, maar dit mocht de pret niet drukken.
Voor trainer Scholtens was het weer puzzelen geblazen, keeper Youran Mus en aanvaller Thomas Eek hadden zich voorafgaande aan deze wedstrijd ziek gemeld. Good old Alwin Zwerver werd uit de hoge hoed getoverd en liet zien dat hij het keepen nog steeds niet is verleerd. Middelstum begon niet goed aan de wedstrijd en na 4 minuten was het al raak voor Holwierde 0-1. Een vrije trap werd goed ingeschoten. Dit betekende dat Middelstum al vroeg in de wedstrijd achter de feiten aan liep. Een kwartier later (19e minuut) een discutabele moment waardoor de bezoekers uit Holwierde op een 2-0 voorsprong kwamen. Volgens de verdedigers van Middelstum had doelman Zwerver de bal welke via de paal terug kwam voor de doellijn te pakken. Scheidrechter Jongeling bepaalde echter anders en wees naar de middenstip.

 Alwin Zwerver

Alwin Zwerver verving Youran Mus tijdens de wedstrijd tegen Holwierde.

Deze klap kwam thuisploeg Middelstum niet meer te boven gaandeweg de wedstrijd. Niet veel later was het opnieuw raak voor de bezoekers uit Holwierde. Uit een vrije trap op het randje van het 16 meter gebied werd de bal onhoudbaar achter doelman Zwerver tegen de touwen geschoten 0-3. De koppies bij de spelers van Middelstum leken steeds verder naar beneden te gaan. Nog voor de rust was de wedstrijd door de 4e treffer van de bezoekers definitief gespeeld. Middelstum leek daarna rijp voor de slachtbank.

Dat Gerard Bronsema over een goede vrij trap beschikt wisten de meesten onder het publiek wel. Hij kon op de rand van het 16 meter gebied de achterstand wat verkleinen. Zijn harde droge knal was onhoudbaar voor de sluitpost van Holwierde waardoor er met een 1-4 tussenstand werd gerust.

Na de thee bood thuisploeg Middelstum duidelijk wat meer tegenstand. Er werden zowaar wat kleine kansjes gecreƫerd. Maar niet Middelstum wist het net te vinden waar de bezoekers uit Holwierde dat wel deden in de 69e minuut. Opnieuw was het raak voor de trotse koploper uit de 4e klasse D. Uit een vrije trap scoorde topschutter Yirsan Bouman voor de bezoekers de 1-5. Middelstum kon er te weinig tegen over stellen, Anne Vaatstra raakte met een goede actie nog wel de paal maar verder kwamen de blauwhemden na rust niet. Een terechte uitslag derhalve vandaag op het doorweekte veld in Middelstum.


Komende zaterdag staat er opnieuw een interessante ontmoeting voor Middelstum op het programma. De ploeg van Raymond Scholtens ontmoet na jaren van afwezigheid gemeentegenoot Stedum weer in competitieverband. De wedstrijd op het sportpark in Stedum begint om 14.30 uur.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (9 oktober 2017) foto toestel Archief

Middelstum

°C

YAHOO_WEATHER_
Vochtigheid: %
Wind:N tot